Logo telstar-online.nl
Voorzitter Peter de Jong en sportwethouder Peter Hennevanger heropenden de schitterend vernieuwde kantine van DSVP.
Voorzitter Peter de Jong en sportwethouder Peter Hennevanger heropenden de schitterend vernieuwde kantine van DSVP.

Wethouder en voorzitter openen vernieuwde kantine DSVP

  •   keer gelezen   Sport

Met een clubhuis en een zonnig terras vol genietende DSVP'ers is zaterdagmiddag de totaal verbouwde en prachtig opgeknapte 'kantine' van DSVP heropend. Sportwethouder Peter Hennevanger knipte samen met voorzitter Peter de Jong een lint door.

Daarvoor legde de voorzitter uit dat de kantine door de jaren heen een ratjetoe was geworden met drie verschillende vloeren, draden boven het plafond, verwarmingselementen die ingebouwd waren in banken, enzovoort. Kortom: ook de brandweer fronste bij een controle wenkbrauwen en voorhoofd. Tijdens ledenvergaderingen werd er jaren achtereen naar gevraagd en op gewezen. In de tweede helft van 2017 stonden wat leden op om een mooie en grondige verbouwing te realiseren. Daarbij ging het om ontwerp en uitvoering maar zeker ook om financiering en fondswerving.

Het uitgangspunt was om de verbouwing te realiseren zonder geld te lenen. Dat is gelukt met een kleine onttrekking aan de algemene reserve en verder met tal van bronnen: bijdrage Club van Honderd, een veiling door (niet van) DSVP 3, een sitting dinner van DSVP vrouwen 3, feestavonden in de eigen sporthal, inbreng van obligatiehouders, een mozaïekactie, derde helften, oliebollenacties, lege flessen actie van JO11, een bloemetjesactie, diverse PLUS Sabine Zondagacties, Mondriaanovernachtingen, planten van Zorgkwekerij Bloei, een bijdrage van Fonds 1818 en ook individuele donaties. Kortom: vanuit de hele breedte van deze bloeiende voetbalvereniging en zo hoort het ook. Veel is door de leden zelf gedaan maar ook verschillende bedrijven hebben lekker meegewerkt: Stamhuis/Bimmermans, Treon Bouw, Velux Elektotechniek, Bitter Delfgauw, Michel Hofman, Jan Groen Tegels, PB Compleetbouw en last but not least erelid Koos de Vries die met nuttige adviezen over de brug kwam. Dit alles onder leiding van een Verbouwingscommissie die voortvarend te werk is gegaan, daarbij drive en doorzettingsvermogen combinerend met een kundige aanpak. Het resultaat is prachtig. De kantine oog heel fris en sfeervol.

De bar is totaal vernieuwd en neemt nu minder plek in beslag. De vloeren en de plafonds zijn helemaal vernieuwd en ook de inrichting is helemaal nieuw met tafels van verschillende hoogte en bijpassende stoelen en krukken. We dachten dat ook de ramen vernieuwd zijn, maar dat geldt alleen voor de ramen die recent sneuvelden als gevolg van twee opeenvolgende inbraken door mensen die blijkbaar niet konden wachten op de 'officiële heropening'. Voor voorzitter Peter de Jong is het een pak van zijn hart dat het allemaal gelukt is, op een paar kleine dingetjes na. Niets lette wethouder Peter Hennevanger om na een kort dank- en felicitatiewoordje het ballonnentouwtje door te knippen. Vervolgens bleef het nog lang gezellig in en ook voor de nieuwe kantine, waar hele groepen mensen een borreltje dronken in de nazomerzon. Intussen zong een André Hazesachtige zanger het hoogste lied! Dat DSVP 1 even daarvoor een beetje ongelukkig met 0-4 had verloren, leek alweer grotendeels vergeten…

Meer berichten