Logo telstar-online.nl
Met een voorsprong van slechts 0.09 procent won het echtpaar Paula en Johan Pieters, allebei lid van PBC.
Met een voorsprong van slechts 0.09 procent won het echtpaar Paula en Johan Pieters, allebei lid van PBC.

Bijna driehonderd deelnemers Pijnackerse Bridge Kroegentocht

  •   keer gelezen   Sport

Onlangs organiseerde de Pijnackerse Bridgeclub (PBC) de bekende Pijnackerse Bridge Kroegentocht. Dit evenement trekt jaarlijks vele bridgeparen uit alle windstreken van het land. Ditmaal hadden tweehonderdachtentachtig bridgeliefhebbers zich aangemeld om langs acht verschillende Pijnackerse horecagelegenheden het mooie kaartspel te beoefenen.

Ook dit keer stond alles er weer strak bij. "Partycentrum Tout Le Monde was onze nieuwe uitvalsbasis waar we begonnen en ook eindigden. Hier kregen we een mooi programmaboekje en een pen mee, zodat we de scores ook zelf konden bijhouden of aantekeningen konden maken van spellen die we nog maar eens moesten analyseren", vertelt Cynthia Bakker-Leicester van de PR-afdeling van PBC.

Stralende zon
"Aan de wedstrijdtafel zagen we weer bekende jonge gezichten: onze fotografe/runner Laura Schellekens en IT-specialist Ivo Wilms. Ze hadden zelfs een strak blauwe hemel en een stralende zon geregeld, heerlijk zulke perfectionisten", blikt ze terug.

Nog meer kroegen
De andere "kroegen" die werden aangedaan: Gusto e Gusto 'La Mama', restaurant Fratelli, Délifrance Pijnacker, restaurant China, eetcafé De Guyter, Grand Café de drie Heeren en restaurant Tante Boefie.

Mes op tafel
Cynthia: "In elke kroeg werden we hartelijk ontvangen door de kroegbazen, ervaren PBC bridgers die het spelletje "best aardig" kunnen afspelen en ook eventuele arbitraire zaken kunnen beslechten. Gelukkig was dat haast niet nodig, het mes op tafel was alleen noodzakelijk voor de lekkere broodjes die werden geserveerd. Iedere deelnemer werd gefêteerd op een heerlijke lunch."

Courgettesoep
"Mijn bridgepartner en ik mochten bij Tante Boefie spelen en lunchen, hier zijn we ooit begonnen met onze eerste 'Bridge in een Flits'- lessen. De lunch bestond uit een heerlijke courgettesoep, diverse broodjes met onder andere warme beenham, brie, kroket of andere vleeswaren. Het smaakte heerlijk, dan maar een extra rondje lopen...", grapt Cynthia. "We hebben heel veel leuke en waardige tegenstanders ontmoet en gezellige gesprekken gevoerd. Het is en blijft een prachtig kaartspel, soms denk je dat je geniaal bent en het volgend spel denk je: waar heb ik het beginners boekje ook alweer liggen? Gelukkig hielden we moed en verzamelden we weer bij Tout Le Monde voor de prijsuitreiking."

Prachtige prijzen
De organisatie Joop, Eric en Philip, bijgestaan door de lieftallige dames Toos, Rieky, Tineke en Dini hadden het ook nu weer piekfijn in orde. De prachtige prijzen, wijnflessen, heerlijke zuivelpakketten van onze Stompwijkse Kaasboer en uiteraard de befaamde groente- en fruitkistjes van Lenie van Winden ontbraken ook dit jaar niet.

Paula en Johan Pieters
De voorzitter van PBC Koos van der Meer maakte de prijswinnaars bekend van de zeventiende editie Pijnackerse Bridge Kroegentocht. Het was spannend tot het eind, de scores van de eerste vijf paren lagen binnen een marge van 0,45 procent. Toch kan slechts één paar eerste worden en met de roem en eer strijken. Met een voorsprong van slechts 0.09 procent won het echtpaar Paula en Johan Pieters, allebei lid van PBC. De volledige uitslag kunt u op onze site terug vinden.

Aanmelden
En mocht u na het lezen van dit stukje graag volgend jaar mee willen bridgen, mail dan naar bestuurPBC@gmail.com onder vermelding van "inschrijven PBC Kroegentocht 2020".

Meer berichten