Logo telstar-online.nl
Nu was er nog een bescheiden deelnemersveld, volgend jaar zullen dat er veel meer zijn.
Nu was er nog een bescheiden deelnemersveld, volgend jaar zullen dat er veel meer zijn.

Aflevering 0 van Ode aan Jan Janssen

  •   keer gelezen   Sport

Nootdorp - Onlangs ging een select groepje toerrijders op weg voor een tocht van honderd kilometer met de naam 'Ode aan Jan Janssen'.

Volgend jaar hopen Jan en zijn tweelingbroer Aad tachtig te worden en bij die gelegenheid wil een groep fans van de wielersport en van Jan Janssen een standbeeld 'doen' onthullen ergens in Nootdorp, het geboortedorp van de man die in 1967 als eerste Nederlander de Ronde van Spanje won en een jaar later de Ronde van Frankrijk.

De Ode aan Jan Janssen wordt volgend jaar een grote happening met een streefgetal van 2.000 deelnemers aan diverse koersen en familietoertochtjes. De kleinschalige happening van afgelopen zondag wordt gezien als aflevering 0. Er was in Zuid-Holland een mooie toertocht uitgezet, een beetje vergelijkbaar met het trainingsparcours van Jan in de tijd dat hij nog in Nootdorp woonde. Alleen ging Jan nog wel iets verder, doorgaans tot IJmuiden.

De start was bij de sporthal van RKDEO maar voordat de heren van start gingen, werd bij de Jan Sporthal nog een 'nulfoto' gemaakt. Ondanks het warme weer was het een mooie tocht en nu op naar 2020!

Wie nog meer
Telstar/Eendracht is benieuwd wie er in uw ogen nog meer een standbeeld zou moeten krijgen. Mail naar redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Meer berichten