Logo telstar-online.nl
Het hoofdveld van SV Nootdorp wordt een zogenoemd wetra-veld, waarop een hogere belasting mogelijk is.
Het hoofdveld van SV Nootdorp wordt een zogenoemd wetra-veld, waarop een hogere belasting mogelijk is.

Zes kunstgrasvelden vervroegd vervangen

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat de komende jaren flink investeren in de buitensportlocaties. Dat staat in het beheerplan Sportvelden 2020-2023, dat komende maand wordt aangeboden aan de raad.

Sportpark De Groene Wijdte krijgt drie nieuwe velden, bij RKDEO wordt een bestaand natuurgrasveld vervangen door een kunstgrasveld en het hoofdveld van SV Nootdorp wordt een zogenoemd wetra-veld, natuurgras met een kunstmatige bodemopbouw. Naast de komst van nieuwe velden, worden zes bestaande kunstgrasvelden vervroegd vervangen. "In 2008 en 2009 zijn een zestal kunstgrasvelden aangelegd op sportparken De Groene Wijdte, Nootdorp Centrum en 's-Gravenhout. Bij de aanleg is uitgegaan van een levensduur van vijftien jaar. Dat is niet realistisch gebleken", vertelt wethouder Peter Hennevanger. "Voortschrijdend inzicht heeft ons doen beseffen dat een kunstgrasveld een kortere levensduur heeft. De afschrijvingstermijn is nu verkort naar twaalf jaar."

De huidige kunstgrasvelden zullen in 2020 en 2021 vervangen worden. "Zoveel mogelijk in de zomermaanden, zodat de overlast beperkt blijft", antwoordt Hennevanger desgevraagd. De gemeente gaat het dagelijks onderhoud van de velden op een duurzame en efficiënte wijze inrichten. Vanaf 1 januari 2020 worden geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt, zegt Hennevanger: "En om het energieverbruik te verlagen wordt in combinatie met veldrenovaties de aankomende jaren stapsgewijs de bestaande veldverlichting vervangen door ledverlichting." De wethouder is zeer content met het plan dat er nu ligt. "We willen de accommodaties deze collegeperiode helemaal in orde maken. Zo komen we tegemoet aan een grote wens van de sportverenigingen", besluit hij.

Meer berichten