Logo telstar-online.nl
Het team kan een paar extra krachten goed gebruiken.
Het team kan een paar extra krachten goed gebruiken.

Hoogste veteranenteam HCP zoekt versterking

  •   keer gelezen   Sport

"Misschien zijn er nieuwe inwoners van Pijnacker-Nootdorp die in het verleden op redelijk niveau hebben gehockeyd en die het wel zien zitten om dicht bij huis in een geroutineerd veteranenteam hun geliefde sport weer te gaan beoefenen."

Dat zegt Lucas de Jong van het hoogste veteranenteam van de Hockey Club Pijnacker (HCP). Lucas en de meeste van zijn teamgenoten hebben vroeger in HCP 1 gespeeld en in die tijd behoorlijk furore gemaakt. Ooit drong HCP 1 door tot de 1e klasse.

Intussen zijn al die mannen de 35 lentes voorbij. Dat is de 'veteranengrens'. Er mogen wel enkele spelers bij die tussen de 30 en de 35 zijn en die zijn er op dit moment nog niet. "We hadden een selectie van zo'n vijftien mensen, maar een is er langdurig uitgeschakeld door een zware blessure en een ander is gestopt omdat hij het toch te pittig vond. En dus kunnen we drie tot vier mensen erbij hebben. Kerels die het net als wij leuk vinden om één keer in de week lekker te trainen en om zondag vervolgens een pittig potje hockey te spelen. We spelen in een van de hogere veteranenpoules en komen daar uit tegen teams met spelers die ook op redelijk of zelfs hoog niveau gehockeyd hebben. Een voormalige hoofdklasser of zelfs een oud-international komen we soms tegen", zegt Lucas de Jong die nu met zijn gezin in Rotterdam woont maar met veel plezier op donderdagavond en op zondag naar de HCP in Pijnacker toe komt.

"We hebben een leuk en gezellig team. Eén keer trainen in de week vinden we belangrijk maar als mensen door werk, gezin of wat anders een keer verhinderd zijn, staan ze er heus niet naast op zondag. We spelen vooral voor ons plezier, maar ja we hebben allemaal op redelijk niveau gespeeld en als we dan eenmaal op dat veld staan, dan komt het fanatisme toch weer bovendrijven. Dan gaan we er voor, maar als we per ongeluk toch verliezen, dan is dat zeker geen ramp. Hoe dan ook: het is altijd gezellig."

 Wie belangstelling heeft kan Lucas bellen of mailen. Wie twijfelt over het niveau of over wat anders, kan ook gewoon een keertje mee trainen op donderdagavond vanaf half negen. Vanaf deze week beginnen de trainingen weer. Dat is dus morgen, donderdag 22 augustus. "Als mannen het toch te pittig vinden, dan hebben we ook nog een tweede veteranenteam en ook nog een trimmersteam. Bij de HCP kun je altijd wel als hockeyer ergens terecht waar je het best op je plek bent", zegt Lucas de Jong die tot slot nog zegt dat het team heel blij is met de al jaren durende sponsoring door Café De Guyter.

Ten overvloede zegt hij nog dat de huidige teamleden elkaar al jaren van binnen en van buiten kennen, maar dat ze zonder meer open staan voor buitenstanders/nieuwkomers. Heb je interesse, mail of bel Lucas de Jong: lucasdejong1@gmail.com; 06 4386 7226.

Meer berichten