Logo telstar-online.nl
Zelfs in het zand gaan de DSVP-meiden als een speer.
Zelfs in het zand gaan de DSVP-meiden als een speer.

Eerste Sportsworld National Girls Cup bij DSVP in Pijnacker

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Het dames- en meidenvoetbal bij DSVP zit al jaren enorm in de lift. Veel talenten komen helemaal tot bloei bij de lokale voetbalclub in Pijnacker. De club heeft de grootste meisjesafdeling van Zuid-Holland. Het is slechts een kwestie van tijd of een van de pupillen staat ooit tussen de Oranjeleeuwinnen.

Op zondag 25 augustus 2019 staat er een bijzonder toernooi op het programma: het eerste Sportsworld National Girls Cup. Trainer en mede-organisator Erhard Soeterbroek vertelt: "De top van het meisjesvoetbal (amateurs) uit Nederland komt naar Pijnacker. Wat ons betreft wordt het een jaarlijks terugkerend toernooi met een sterk deelnemersveld." Dit jaar staan onder anderen FC Eindhoven, SC 't Gooi, De Kempen, Sportclub Woezik, RKSV Spartaan, SC Buitenveldert, JVOC Zeeland en VV Alkmaar op het veld. Waaronder twee BVO's: KAA Gent en Club Brugge.

Soeterbroek is niet alleen trainer, maar ook vader van een van de speelsters: Isa. Dat maakt het extra bijzonder. Maar zijn focus ligt uiteraard op het hele team. De plannen zijn groot: "Wij hebben de ambitie om de beste te worden in alle leeftijdscategorieën." Als trots wapenfeit laat hij weten dat de hoogste teams van DSVP allemaal tegen de jongens spelen. Natuurlijk zijn supporters en toeschouwers tijdens Sportsworld National Girls Cup van harte welkom. Er is volop parkeergelegenheid aan de Sportlaan en de kantine is oergezellig!

Meer berichten