Logo telstar-online.nl
Demi Vollering: begonnen bij de Dikke Banden Race en de Toerclub Pijnacker en nu in actie bij het EK en andere grote wedstrijden. (foto Sportfoto.nl)
Demi Vollering: begonnen bij de Dikke Banden Race en de Toerclub Pijnacker en nu in actie bij het EK en andere grote wedstrijden. (foto Sportfoto.nl)

Ronde van Pijnacker het volgende dorpsfeest

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - We hebben de Nootdorpse Feestweek inclusief de wielerronde nog maar koud achter de rug of het volgende evenement dient zich aan: de Pijnackerse Wielerdag.

Aanstaande zaterdag 17 augustus is het de hele dag (wieler)bal op het parcours in het oude(re) dorp van Pijnacker. Het parcours is gelijk aan dat van vorig jaar: de start/finish is op de Julianalaan. Het is de 62ste keer dat de Pijnackerse Wielerdag wordt gehouden. De eerste keer gebeurde dat in 1958 al tonen historische geschriften aan dat er ook voor die tijd wel eens een wielerkoers werd uitgezet binnen de gemeentegrenzen van Pijnacker. De organisatoren kijken al een beetje vooruit naar de 65ste aflevering in 2022. Dat moet een heel bijzondere worden.

In de Wielerbijlage in deze krant onder meer een interview met de oud-Pijnackerse Demi Vollering die ooit bij Dikke Banden Race is begonnen en die nu tot de top van het peloton behoort. Ze werd derde in Luik-Bastenaken-Luik en ze reed zaterdag sterk bij het EK in Alkmaar. Het zou mooi zijn als lokale toppers als Demi Vollering en Dylan van Baarle ooit weer eens in Pijnacker zouden kunnen rondfietsen.

Tot slot nog even de zogenoemde afplakrel. De organisatoren van de Ronde van Nootdorp moesten op de aankondigingsborden de sponsoren afplakken. Dat is een regel uit de Algemene Plaatselijke Verordening die 'ineens' ten uitvoer werd gebracht door de gemeente tot grote verbazing van de organisatoren, veel 'volgers' en ook diverse fracties in de gemeenteraad.

We kregen vorige week veel vragen over deze kwestie. Navraag bij de gemeente en aangeleverde documentatie leert dat het inderdaad in de APV staat en in een bijbehorende beleidsnota. Op enkele plaatsen mag een bord staan of een vlag hangen, maar daarbij mogen dan geen commerciële partijen worden genoemd. En dat laatste heeft dan weer te maken met een overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met de exploitant van de lichtmast- cq lantaarnpaalborden die overal in de gemeente hangen. Die exploitant betaalt de gemeente een vergoeding en is met de gemeente overeengekomen dat hij het exclusieve recht heeft om borden met commerciële uitingen langs de openbare weg te plaatsen. Overigens hangt aan de brug langs de Noordweg/Oudeweg nog steeds een vlag van de Ronde van Pijnacker inclusief vermelding van de hoofdsponsor!

Meer berichten