Logo telstar-online.nl

Kortebaan Nootdorp verrast door groot aantal inschrijvingen

  •   keer gelezen   Sport

Omdat Nootdorp midden in het hoogseizoen van de kortebaan elk jaar de grootste moeite had om een vol deelnemersveld te krijgen, heeft de organisatie dit jaar gekozen om te koersen met een maximum van zestien paarden. Opvallend genoeg hebben de trainers en eigenaren dit jaar wel massaal ingeschreven voor de koers over De Poort. Maar liefst veertien paarden moesten worden uitgeloot. De aanvang is, afwijkend van andere jaren, om 15.00 uur. De eerste start valt omstreeks 16.00 uur.

Met de uitloting van meerdere toppers is de rode loper uitgelegd voor Eliot Charisma. De ruin van trainer Mark de Jong won vorig jaar ook in Nootdorp en is dit jaar nog ongeslagen. Hij won samen met pikeur Lindsey Pegram in Sassenheim, Hoofddorp en Stompwijk. Op papier lijkt de combinatie een vierde overwinning niet te kunnen ontgaan.

Wie toch zoekt naar een outsider, kan wellicht terecht bij de andere troef van Pegram: Southwind Raptor. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer won vorige maand bijzonder sterk in IJmuiden. Ook Panic Launcher wist dit seizoen al een kortebaan (Warmond) te winnen. In de eerste omloop treft zij de snelle Evison als tegenstander.

Nieuw talent
Mogelijk dat er bij de debutanten een nieuw talent opstaat. Zo komt Limbo op De Poort voor het eerst in actie. De ruin is de nieuwe troef uit de stal van Aad Pools en in eigendom van de Nootdorpse eigenaren van Haras du Arctic. Bert Post, die in het verleden zijn entrainement had in Nootdorp, komt speciaal voor de koers over uit Frankrijk. Hij rijdt Hero Baldwin, de winnaar van de kortebaan vorig jaar in Heemskerk. Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Meer berichten