Logo telstar-online.nl
In Ierland goed in de prijzen.
In Ierland goed in de prijzen.

Nederlands schaakteam verovert opnieuw de Stokescup

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Het Nederlands jeugdschaakteam tot 12 jaar, met daarin Jesse van Dongen uit Pijnacker heeft voor de tweede jaar op rij de Stokescup veroverd. Dit keer werd het toernooi in Ierland gespeeld.

De spirit zat er goed in en ook het vooruitzicht om met z'n allen in een mooi hotel te verblijven droeg daaraan bij. Wales werd verslagen met 4,5 tegen 1,5. Jesse sleepte een punt voor het team binnen. De wedstrijd tegen Ierland werd gelijk gespeeld, met een verliespartij voor Jesse. Het op papier zeer sterke team Engeland werd door Nederland met 4-2 verslagen. Jesse speelde hier een foutloze partij.

De wedstrijd tegen Schotland werd met 4-2 gewonnen. Jesse speelde hier een degelijke remise. Daarna nam het team een welverdiende plons in het zwembad van het hotel om even lekker te ontspannen na de wedstrijden van die dag. Op de laatste dag moest er nog één wedstrijd gespeeld worden tegen Frankrijk. Frankrijk stond op dat moment tweede met slechts een kleine achterstand en ook Engeland kon Nederland nog inhalen. Uiteindelijk werden ook de Fransen geklopt met 3,5 tegen 2,5, met een remise voor Jesse. Hierdoor werd Nederland ruim eerste.

Meer berichten