Logo telstar-online.nl
Het organisatieteam kan terugkijken op een geweldige week.
Het organisatieteam kan terugkijken op een geweldige week.

Open Pijnacker weer een daverend succes

  •   keer gelezen   Sport

Het jaarlijkse Open Tennistoernooi van de TVP, de Tennis Vereniging Pijnacker, is afgelopen week een groot succes geworden. Het toernooi was met 515 spelers en speelsters in verschillende categorieën helemaal volgeboekt. De hoogste categorie was de 2 en die kreeg afgelopen zondag aansprekende winnaars. Bij de mannen versloeg de sterke Yannick Ebbinghaus de immer aanwezige Senne Braun en bij de vrouwen won Miriam Westerink van met de vroegere thuisspeelster Claire Verwerda als tweede.

Terwijl de finales afgelopen zondag in drie shifts – half elf, half één en half drie – nog in volle gang waren, vertelde Nadia Barendse van het elfkoppige organisatieteam dat de toernooiweek perfect verlopen is. Af en toe was er wat regen en op één dag hebben de organisatoren drie uur lang, tot spierpijn aan toe, de banen moeten sponzen, regenwatervrij maken dus. Maar in grote lijn kon het programma probleemloos worden afgewerkt. Met 515 deelnemers zijn er heel veel wedstrijden te spelen. Dat gebeurde van maandag tot en met vrijdag vooral in de avonduren en in het weekend overdag. Op maandagavond liep een wedstrijd zodanig uit dat twee mannen de ballen nog lekker over het net stonden te meppen, terwijl heel Pijnacker al in rust was. De wedstrijd duurde tot twee uur in de nacht maar wel met het voltallige organisatieteam plus nog enkele verdwaalde toeschouwers langs de baan. Het hele toernooi is in goede harmonie verlopen. De organisatoren hebben geen Gordiaanse knopen hoeven doorhakken en hele lastige beslissingen moeten nemen.

Het was voor het eerst in jaren dat het toernooi niet de naam van Telstar droeg. Geen Telstar Open dus dit jaar omdat de gelijknamige uitgeverij het wel mooi vond na zo veel jaren. Men is er nog niet in geslaagd een nieuwe hoofdsponsor te vinden, maar gelukkig zijn er wel heel veel andere sponsoren. De TVP heeft voor de time being het financiële tekort aangevuld, maar natuurlijk hopen bestuur en organisatieteam dat er volgend jaar weer een echte hoofdsponsor is. Kandidaten kunnen in contact treden met de TVP. Via de site zijn de gegevens heel simpel te traceren. Wacht daar niet te lang mee, straks ben je nog te laat… Bij een open tennistoernooi gaat het niet alleen om de sport en de wedstrijden maar zeker ook om de sfeer en de aankleding. De catering was de hele week dik in orde, al moest men in het weekend voor de zekerheid twee vaten bier lenen bij korfbalvereniging Avanti die in het verleden ook wel eens bij de TVP wat geestrijk vocht moest reserveren. Niet alleen het drankje, ook het hapje was de hele week goed verzorgd. Er was een Indische avond dankzij TVP-lid Alain die in Den Haag een toko runt. Bij dit alles gaat de TVP steeds meer voor de gezonde hap die ook nog eens in afbreekbaar materiaal geserveerd wordt. Geen of in elk geval zo weinig mogelijk plastic. De patat wordt geserveerd in bamboebakjes en ook ander materiaal is afbreekbaar.

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn ook terug te zien bij de verlichting van de veertien banen. Die worden al enkele jaren door ledlampen beschenen. Dat was een investering van rond de 80.000 euro waar de duurzame gemeente Pijnacker-Nootdorp helaas geen eurocent aan heeft meebetaald, maar die toch waargemaakt is, zodat het energieverbruik zo ongeveer is gehalveerd. Over aankleding gesproken: dankzij de Tuincommissie en heel veel zelfwerkzaamheid oogt het tennispark prachtig groen en kleurrijk. Echt heel netjes, met een grote variëteit aan planten. Zo was het niet alleen tijdens de traditionele feestavond groot feest, maar eigenlijk ieder moment tijdens het Open Pijnacker. Deze week is het in Nootdorp te doen, bij de NTC, waarmee de TVP nauw samenwerkt op een aantal punten. Zo is er in de hoogste klasse, categorie 2, de PN2 Cup die wordt gesponsord door IT 4 Succes. De speler en speelster die in Pijnacker en Nootdorp overall de beste resultaten boekt, kan rekenen op een hele mooie extra geldprijs en daardoor doen de toppers van Pijnacker ook mee in Nootdorp wat garant staat voor mooie finales komende zondag op het tenniseiland van Nootdorp.

Meer berichten