Logo telstar-online.nl
Spannende potjes en veel publiek.
Spannende potjes en veel publiek.

Veel belangstelling bij jubileumdemonstratie Tafeltennisvereniging Pijnacker

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Maandag 24 juni vond de kick-off van het 50 jarige jubileum van Tafeltennisvereniging Pijnacker plaats. Jeroen Kuijt en Mark Mulder van MJ Tafeltennis gaven een goed bezochte, spectaculaire tafeltennisdemonstratie in een feestelijk versierde Sporthal De Viergang.

Voorzitter Roel van der Beek heette de belangstellenden van harte welkom: leden, oud-leden, familie, vrienden, de Sportraad Pijnacker Nootdorp, enkele zusterverenigingen en natuurlijk de leden van Badmintonclub Pijnacker – met wie sinds kort wordt samengewerkt. Speciale gasten deze avond: wethouder sportzaken Peter Hennevanger en de heer Kees Borsboom, erelid en mede-oprichter van de vereniging, en zijn vrouw. Wethouder Peter Hennevanger feliciteerde TTVP met het jubileum en prees de vereniging voor de manier waarop een relatief kleine club door samenwerking met anderen zich met verve inspant om een sterke toekomst veilig te stellen.

De demonstratie bergde verschillende mooie verrassingen. Op de eerste plaats bleek wel dat tafeltennis, ook wel pingpong genoemd, wel degelijk topsport is. Concentratie, doorzettingsvermogen, geduld en de nodige conditie zijn, naast goed materiaal, onmisbare ingrediënten om deze sport goed te beoefenen. Verder is tafeltennis natuurlijk ook een sport voor recreanten. Daarbij speelt leeftijd nauwelijks een rol. Dat bleek wel toen de heren van MJ Tafeltennis de heer Kees Borsboom achter de tafeltennistafel uitnodigden. Kees nam na vele jaren deze uitdaging sportief aan en deed nog voortvarend een aantal oefeningen. Ook anderen werden door MJ uitgedaagd.

En last but not least zorgde MJ Tafeltennis voor veel, verrassende hilarische acts. Zo zagen de toeschouwers een partij 'multibal', een oefening met vijf tot zes pingpongvballen tegelijk in het spel. En wat te denken van de attributen waarmee de heren tafeltennisten, waaronder een koekenpan en een barkruk die werden gebruikt als bat! Een prachtige avond die werd afgesloten met een festelijke onderlinge badminton- en tafeltennisactiviteit voor leden van de samenwerkende en jubilerende clubs. Voor meer informatie www.ttvp.nl.

Meer berichten