Logo telstar-online.nl

Schoolkorfbaltoernooi en jubileum bij Avanti

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - De 430 schoolkinderen die zaterdag het korfbalveld van Avanti aan de Sportlaan in Pijnacker zullen bevolken, waren in elk geval nog lang niet geboren. En veel ouders en leerkrachten waarschijnlijk ook niet, toen het eerste schoolkorfbaltoernooi er vijftig jaar geleden het daglicht zag.

Maar een halve eeuw later is de traditie nog altijd springlevend, merkt Jannie Hooimeijer aan het enthousiasme van de basisscholen in Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw. "Het is nogal wat om al zolang een toernooi te organiseren, dat nog altijd zo goed wordt ontvangen door de scholen en dat zoveel vrijwilligers op de been brengt", kan Jannie Hooimeijer haar trots niet verhullen.

Met de maatschappelijke veranderingen die sinds het ontstaan van het schoolkorfbaltoernooi hebben plaatsgevonden, is het allang geen 'zekerheidje' meer dat zoveel schoolkinderen zich inschrijven. "Maar het enthousiasme van de kinderen en de leerkrachten is nog altijd groot, getuige de 430 deelnemende kinderen", stelt Jannie Hooimeijer tevreden vast. "Het helpt dat bij korfbal kinderen vanaf groep 3 al mee kunnen doen, waar bij veel sporten pas op latere leeftijd competitie wordt gespeeld."

Behalve dat dit jaar het gouden jubileum wordt gevierd. is het door MTC De Viergang gesponsorde evenement voor Jannie Hooimeijer om nog een reden bijzonder. Na 23 jaar, samen met Heleen Remmerswaal de organisatie van het toernooi te hebben gedragen, staan inmiddels een jonge generatie klaar om de traditie voort te zetten. Na deze vijftigste editie stoppen zij ermee.

Het toernooi start zaterdag om 09.30 uur voor de groepen 3, 4 en 5. Rond 12.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 13.30 uur is het de beurt aan de groepen 6, 7 en 8. Voor alle deelnemende kinderen wacht een leuke attentie ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Meer berichten