Logo telstar-online.nl

Historie blijft uit voor Oliveo

  •   1001 keer gelezen   Sport

Pijnacker - Alle ingrediënten waren aanwezig voor een historische dag voor Oliveo. Goed voetbalweer, mooie accommodatie waarbij TOGB alles top had geregeld en tot slot veel Oliveo publiek. Het mocht echter niet zo zijn. Oliveo haalde niet het gewenste niveau en Hillegersberg was een maatje te groot. Het werd 0-3 en daardoor speelt Oliveo volgend jaar opnieuw in de tweede klasse.

In de competitie was het Oliveo gelukt om Hillegersberg tot twee keer toe te verslaan. Ook toen was Oliveo voetballend de mindere ploeg maar was het uiterst effectief met de kansen die het kreeg. Jammer genoeg werd er gisteren te weinig gecureerd om aanspraak te maken op een doelpunt. Het grote speelveld bleek ook in het voordeel van Hillegersberg want het kon hierdoor rustig en makkelijk voetballen. Mede door uitstekend optreden van doelman De Rotte bleef het 0-0 tot de rust.

De tweede helft ging Hillegersberg rustig door maar ook Oliveo leek de schroom van zich af te gooien. Met het vele gezang van de aanhang probeerde Oliveo met man en macht wat te forceren, maar het mocht niet baten. Sterker nog, Hillegersberg kwam verdiend op voorsprong. Toen Oliveo ook nog drie rode kaarten kreeg was het klaar. Met nog twee doelpunten werd de stand op 0-3 gebracht en promoveert Hillegersberg naar de eerste klasse. Oliveo kan echter terugkijken op een meer dan geslaagd seizoen. Met een tweede plek en een fantastisch publiek werd het toch nog een klein feest.


Meer berichten