Logo telstar-online.nl

Dames Wippolder naar Nederlands Kampioenschap

  •   keer gelezen   Sport

Delft/Delfgauw - Op 8 juni speelt het SV Wippolder MO15 damesvoetbalteam op het Nederlandse kampioenschap in Brunssum. Het is opmerkelijk dat deze dames het zo goed doen, omdat het om een gelegenheidsteam gaat. De dames uit de verschillende JO13, JO14 en JO15 teams vormen sinds dit jaar samen een damesgelegenheidsteam, waarvoor allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Het niveau in de damescompetitie is eerste klasse/promotieklasse. Een paar keer per jaar worden er oefenwedstrijden georganiseerd en meegedaan aan damesvoetbaltoernooien, met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap (NK) in Brunssum. Extra trainingen worden verzorgd door oud-Oranje International, Wil de Visser die deel uitmaakt van de jeugdstaf van SV Wippolder.

Bij SV Wippolder spelen alle dames in een gemengd team (waar vaak wel twee- of drietallen samenspelen) met en tegen jongens. Het voordeel hiervan is dat iedere speelster op haar eigen niveau kan worden ingedeeld en zich daar met plezier kan ontwikkelen. Zo zijn er dames die meespelen met de jongens op hoofdklasse en eerste klasse niveau terwijl nieuwkomers bijvoorbeeld in de vierde of vijfde klasse beginnen.

SV Wippolder probeert zo lang mogelijk gemengd te voetballen, tot aan de 13, 14 of 15 jaar. Daarna willen de meeste dames wel de stap naar een damesteam maken. Niet alleen Wippolder promoot gemengd voetballen, maar ook de KNVB en veel dames die nu op het WK in Frankrijk spelen staan daarachter. De documentaire die deze week vertoond werd via NPO over Vera Pauw laat goed zien hoe belangrijk gemengd voetballen in de jeugd is.

Omdat er op dit moment een dusdanig grote groep dames is in de leeftijdscategorie 13, 14, 15 jaar, zal er op termijn vast een damesteam ingeschreven worden. Maar vooralsnog willen ze nog gemengd spelen. Op naar het NK met het damesteam in aantocht!

Meer berichten