Logo telstar-online.nl

Pijnackerse wordt vierde op NK Bodybuilding

  •   2064 keer gelezen   Sport

Ellen Breemans heeft het in haar eerste wedstrijdseizoen tot een vierde plek geschopt bij de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn, op 14 april te Theater Orpheus. In een ijzersterke line-up van negen bikini-fitness dames bleek het niveau van een dermate hoge aard, dat een top drie er deze keer niet in zat.

De Pijnackerse startte begin maart met haar allereerste bodybuildingwedstrijd: de Juliette Bergmann Cup in Apeldoorn, waar ze direct een eerste plek wist te behalen, gevolgd door een tweede plek op de Open Rotterdamse Kampioenschappen te Schiedam op 7 april. Vervolgens trok Ellen nogmaals een weekje door om zich van haar beste kant te laten zien op de Nederlandse Kampioenschappen. Daar werd ze direct voor de zo genoemde "first call out" naar voren geroepen; dit houdt in dat de jury een selectie maakt van de dames die er het beste uitzien. Zij worden naar voren geroepen voor vergelijkingen, waarbij de dames een vaste routine aan poses dienen te laten zien, zodat de juryleden de onderlinge symmetrie en overall voorkomen van de deelneemsters goed kunnen beoordelen en vergelijken. Het was duidelijk dat het dit keer zeer dicht bij elkaar lag, aangezien de top 4 meerdere malen naar voren werd geroepen, terwijl het normaliter slechts één ronde betreft. Het was dus een spannende strijd, die helaas voor Ellen niet in een top drie plaatsing resulteerde.

De 35-jarige sportfanate gaat echter niet bij de pakken neer zitten; het in zo'n korte tijd doorstoten naar vierde van Nederland is een uitzonderlijke prestatie, zeker gezien het feit dat ze dit zware sporttraject heeft weten te combineren met haar parttime baan als business manager bij LXRY Media Group, bekend van het luxe event Masters of LXRY, en het moederschap van een tweeling van vier jaar. De komende tijd zal ze weer regelmatig te vinden zijn bij Fuel Personal Training in Rotterdam, waar ze onder begeleiding van eigenaar - en tevens haar vriend - Richard Van Bokkum, gaat werken aan een nóg gestroomlijnder lichaam, om in december nog eens op het hoogste niveau te kunnen strijden voor de winst op de Juliette Bergmann Grand Prix. Haar activiteiten en transformatie zijn te volgen via Instagram: ellenbfitness.

Meer berichten