Logo telstar-online.nl

Mieke al 25 jaar betrokken bij Oliveo Handbal

  •   keer gelezen   Sport

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zij brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Op velerlei gebied zijn vrijwilligers actief. Welke persoonlijkheid schuilt er achter al die vrijwilligers en door wie of wat worden zij geïnspireerd? Lees hier het verhaal van Mieke van Veen, secretaris en 'manusje van alles' bij Oliveo Handbal.

"Handbal is een leuke sport om naar te kijken. Er zit van alles in: snelheid, kracht en techniek", zegt Mieke van Veen, vrijwilliger bij Oliveo Handbal. "Doordat mijn zoons handbalden, ben ik hier terecht gekomen, maar voor hetzelfde geld had ik iets heel anders gedaan. Ik kan me sowieso niet voorstellen dat ik niets omhanden heb. Zelf handbal ik niet, ik volleybal. Toen mijn zoons op handbal zaten draaide ik kantinediensten, dat hoort er wel een beetje bij. Ik kom uit het onderwijs en dan zie je dingen. Als je voor de klas staat moet je creatief en zelfstandig zaken oplossen: je ziet wat er goed en wat er fout gaat en dan ga je gewoon aan de slag. Mijn twee jongste zoons moesten mee naar de training van de oudsten, dan ging ik met hen ook maar een balletje gooien. Ik zag dat de trainer zich ook moest bezighouden met andere dingen dan training geven en dacht: als ik dat nou eens doe. Zo ben ik assistent geworden. Ik maakte een quiz voor het clubblaadje en leerde daarvoor de spelregels. Zo ben ik in de activiteitencommissie gerold en van daaruit gevraagd voor de commissie vrijwilligerszaken. Dat viel toen toevallig samen met een workshop 'beleidsplan schrijven' en zo viel alles eigenlijk op zijn plek. Ik ben een vrijwilligersbeleidsplan gaan schrijven, dat door de ALV werd aangenomen. Je moet het toch met zijn allen doen, iedereen is min of meer verplicht mee te helpen. Zo zijn bijvoorbeeld ook de verplichte kantinediensten ontstaan." 

"Inmiddels ben ik bijna 25 jaar betrokken bij de vereniging. Ik heb me er nooit iets van aangetrokken dat ik niet handbalde. Ik kreeg wel eens te horen: jij hebt geen verstand van handbal. Maar ik heb wel verstand van kinderen. Uiteindelijk ben ik coach geworden. Ik kan nu gelukkig zeggen dat ik dankzij een trainer van wie ik heel veel heb geleerd ooit tweede met het team ben geworden bij het NK beachhandbal. Dat is dan mijn antwoord als iemand zoiets zegt. Gelukkig hebben we heel goede commissies die zelfstandig draaien en een goed bestuur, anders zou ik het ook niet redden. Het is ook maar wat je er zelf van maakt. Een vereniging moet aangestuurd worden en als je niet op de werkvloer bent weet je ook niet wat er gebeurt. Ik ben gewoon een doener, dat ben ik altijd al geweest. In 2014 werd ik ziek, maar het respect dat je dan terugkrijgt van de vereniging is heel bijzonder. Doordat ik bezig bleef in het bestuur en betrokken bleef bij de vereniging ben ik relatief snel hersteld. Ik had gewoon geen tijd om ziek te zijn, geen zin in ook. Ik werk graag met jongeren, dat vind ik heel leuk. En ik vind het prettig in een team te werken met leuke mensen. Soms is het ook wel veel, maar als je dan dat stukje waardering krijgt is dat het weer waard. Daar krijg je ook weer energie van."

Kijk voor meer informatie op: oliveohandbal.nl. Het G-team van Oliveo Handbal is overigens op zoek naar begeleiding tijdens de training.

Meer berichten