Logo telstar-online.nl

Raymond: "Badminton is voor mij een stukje ontspanning"

  •   keer gelezen   Sport

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zij brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Op velerlei gebied zijn vrijwilligers actief. Welke persoonlijkheid schuilt er achter al die vrijwilligers en door wie of wat worden zij geïnspireerd? Lees hier het verhaal van Raymond van de Sande, lid van de jeugdcommissie van Badmintonvereniging DEO.

"Natuurlijk zijn wij een sportieve vereniging, en misschien af en toe wel een beetje fanatiek", zegt Raymond van de Sande, geboren en getogen in Nootdorp. "Maar daarbuiten is het ook gewoon gezellig en leuk. Je mag veel leren, maar er zijn niet allerlei verplichtingen, het is niet prestatiegericht. Het gaat om ontspanning."

"Dit jaar vier ik mijn 25-jarig jubileum bij BV DEO. Mijn tante badmintonde en voetbal was nooit zo mijn ding. Ik ben bij badminton gaan kijken en nooit meer weggegaan. Zelf train ik twee keer in de week en ik speel zaterdagcompetitie. Daarnaast ben ik lid van de jeugdcommissie, waarbij ik onder meer verantwoordelijk ben voor de jeugdcompetitie en het jeugdkamp. Dan gaan we een weekend met de jeugdleden weg en is er even helemaal geen badminton, maar staat alles in het teken van andere activiteiten, zoals allerlei bosspelletjes, een bonte avond en speurtochten."

"Badminton is voor mij een stukje ontspanning, maar ook sportief, en intensief, bezig zijn. Natuurlijk is ook het teamverband van belang, het is gewoon echt leuk om samen te spelen. Als je dingen organiseert voor de jeugd krijg je altijd waardering voor wat je aan het doen bent. Tijdens de competitie wordt er gecoacht om de jeugdleden veel te leren en ook door te laten stromen naar de senioren. De jeugd is tegenwoordig nog het bestaansrecht van veel verenigingen. Het is best lastig om jongeren aan te trekken en ze ook te houden. Als wij geen activiteiten organiseren en alleen maar trainen dan is de motivatie om te komen toch wel kleiner denk ik. Zo organiseren we onder meer een ouder-kind toernooi en gaan we met onze jeugdleden naar verschillende externe toernooien. En we organiseren het jaarlijkse Zilveren Shuttle toernooi."

"Uiteraard ben ik niet de enige vrijwilliger, je doet het natuurlijk wel met een hele groep. We zijn binnen onze vereniging heel blij dat er genoeg vrijwilligers zijn om alles te organiseren en dat er ook oudere jeugd bereid is mee te werken, die proberen we juist te binden. Het gaat bij ons niet alleen om badminton, maar vooral ook om gezelligheid. We spelen in de Jan Janssen sporthal en hebben daar een eigen bar. Op zaterdagmiddag is het daar gewoon heel gezellig, dus ook als mensen niet hoeven te spelen komen ze soms wel even wat drinken. Begin maart gaan we een toernooi spelen in België, dan gaan er ook al wat 16- tot 18-jarigen mee om de doorstroom te vergemakkelijken. Zo proberen we ervoor te zorgen dat er geen gat valt tussen de junioren en de senioren."

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.bvdeo.nl.

Meer berichten