Logo telstar-online.nl

Vrouwen én mannen kunnen zich inschrijven voor Ladiesrun

  •   keer gelezen   Sport

Oostland - De inschrijving van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op zaterdag 18 mei is geopend. Speciaal voor het vijfjarig bestaan van de hardloopwedstrijd mogen eenmalig ook mannen meedoen. Maar: ladies first.

De Groenzoom kleurt op zaterdag 18 mei niet alleen paars zoals de voorgaande vier jaren, maar ook blauw. Mannenblauw. Organisator Marloes Nuijten verklaart nader: "Voor het vijfjarig bestaan wilde ik iets ludieks doen. De afgelopen edities mochten er in totaal zes mannen mee lopen die als pacer zijnde de vrouwen aan een droomtijd hielpen. Een 'vacature' die altijd binnen de kortste keren vervuld was. Nu leek het me gaaf als álle mannen een keer mee mogen doen aan een ladiesrun."

En dus is de inschrijving dit keer niet alleen voor de Vliegende Vrouwen geopend, maar ook voor de Vliegende Vent, zoals de mannelijke deelnemer door Nuijten wordt genoemd. Toch blijven de 'ingrediënten' van de hardloopwedstrijd verder hetzelfde, benadrukt de organisator. ,,De route door het prachtige natuurgebied De Groenzoom, een warming-up door voormalig Olympisch atleet Robert Lathouwers, mannelijke pacers voor de vrouwen, de dorpse knusheid… dat allen blijft onveranderd. Daarbij starten de heren op zowel de vijf als de tien kilometer vijf minuten later dan de dames.''

Alhoewel de Vliegende Vent dus na de Vliegende Vrouw start, is het verschil in tijd zo berekend, dat er een kleine competitie tussen de twee kan ontstaan. "Zie het als een extra uitdaging om het eens tegen je broer, vader of man op te nemen", grapt Nuijten. Om 11.00 uur gaan de dames van de tien kilometer van start, vijf minuten later volgen de mannen. De hardloopsters die voor de vijf kilometer gaan, worden om 11.20 uur aan de start verwacht. En ook op die afstand starten de mannen vijf minuten later.

Aannemingsbedrijf KVDM B.V. uit Bleiswijk is de hoofdsponsor van de jubileumeditie van de Vliegende Vrouwen Run. De collega's lopen met elkaar in een bedrijfsteam mee. Een nieuwe mogelijkheid voor bedrijven om als teambuilding, 'gewoon voor de leuk' of naamsbekendheid in de regio, mee te lopen. Voor meer informatie over de run: www.vliegendevrouwen.com.

Meer berichten