Logo telstar-online.nl

Rob Brandenburg: vrijwilliger bij DSVP

  •   keer gelezen   Sport

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zij brengen veel tot stand wat anders niet zou gebeuren. Op velerlei gebied zijn vrijwilligers actief. Welke persoonlijkheid schuilt er achter al die vrijwilligers en door wie of wat worden zij geïnspireerd?

Lees hier het verhaal van Rob Brandenburg, die vrijwilliger is bij DSVP, onder meer als jeugdtrainer, begeleider van stagiaires, en lid van de sponsorcommissie en de businessclub. Ook voetbalt hij zelf in het veteranenteam. "Les één in het leven is bewegen", zegt Rob Brandenburg, vrijwilliger bij DSVP. "Als je dat kunt heb je al heel veel gewonnen. Als je het geluk hebt dat je lichaam het toelaat kun je dat heel lang blijven doen, op jouw niveau."

"Ik ben nog steeds één dag in de week praktiserend accountant, de rest vul ik in met vrijwilligerswerk, onder meer bij DSVP. Vanuit mijn beroep heb ik altijd gezegd: als ondernemer moet je rond je 50e eens gaan nadenken wat je verder eigenlijk met je toekomst gaat doen. Neem er vijf jaar de tijd voor om ervoor te zorgen dat je minder kunt gaan werken. Mijn ideeën daarover heb ik geprofileerd richting mijn klanten, maar ook richting mijzelf. Op mijn 57e heb ik gezegd: op woensdag ben ik er niet. Toen ben ik wel meteen training bij DSVP gaan geven, want ik ken mezelf, anders ga ik toch weer thuis zitten werken.

Van huis uit heb ik toch wel meegekregen dat sporten belangrijk is. Een wijze les van mijn moeder was: bewegen! Op mijn tiende ging ik op voetbal en dat doe ik nog steeds. Ik werk ook veel in de tuin dus daardoor blijft mijn conditie wel een beetje op peil. Dat geeft me ook veel rust, waardoor ik weer kan opladen. Wat ik beroepsmatig doe is fysiek niet zwaar, maar als ik een ochtend achter de computer heb gezeten, ga ik daarna lekker de tuin in. Ik heb een heel andere invulling gegeven aan mijn leven vanaf mijn 55e ongeveer. Het is een combinatie van factoren en bij mij heeft dat gewerkt. Sporten is vooral een kwestie van plannen, je moet het inplannen in je dagelijks leven. Zoals met veel dingen eigenlijk. Zo ga ik op vrijdagavond bijvoorbeeld altijd naar de sauna, dan ben ik er voor niemand en ligt mijn telefoon in de kleedkamer. Als ik dat niet doe dan loopt mijn agenda altijd vol. Je moet er gewoon consequent in zijn.

Het werken met andere mensen, jeugd in dit geval, daar leer je zelf ook elke dag weer van. De jeugd leeft heel anders, het is leuk om hun gedachtewereld mee te maken, zoals bijvoorbeeld met betrekking tot social media. Het verruimt je leven en geeft ook heel veel voldoening. Al met al gaat er best veel tijd in het vrijwilligerswerk zitten, maar dat is een keuze. En het levert veel plezier en daarmee ook de energie op om het vol te houden. Natuurlijk loopt het wel eens anders dan je wilt, maar dat is altijd zo in het leven."

Kijk voor meer informatie op: www.dsvp.nl.

Meer berichten