Logo telstar-online.nl
De Kauffman Trofee was voor Aad Vollebregt. Er was heel wat familie opgetrommeld!
De Kauffman Trofee was voor Aad Vollebregt. Er was heel wat familie opgetrommeld!

Oliveaan Aad Vollebregt wint Kauffman Trofee

  •   keer gelezen   Sport

Voorzitter Ruud Schalkwijk maakte het zo spannend dat het voor velen tot het laatste moment onduidelijk bleef wie de Kauffman Trofee deze keer uitgereikt zou krijgen. Al vanaf rond 1980 geeft het bestuur van Oliveo Voetbal iedere Nieuwjaarsreceptie deze trofee aan een vrijwilliger. Vorig jaar was dat David Dilling, een Pijnackernaar met Amerikaanse roots, die heel veel foto- en filmwerk doet bij Oliveo. Dit jaar ging/gaat de trofee naar Aad Vollebregt, een man met een bijzondere Oliveo-geschiedenis.

Heeft tijdens Jeugdland bij Oliveo achter de bar gestaan; was trainer van de jongste jeugd, de F Kees, lid van de vaste schoonmaakploeg, draait regelmatig met andere Oliveanen bardienst, is nog verzorger geweest van de selectie en pakte mensen zo stevig beet dat spelers probeerden zo weinig mogelijk geblesseerd op het veld te gaan liggen, heeft hij tot zijn 54ste jaar bij Oliveo gevoetbald. En de winnaar is: Aad Vollebregt dus. Een Schiedammer die in 1970 met zijn vrouw Mieke en hun oudste kind van anderhalf van Schiedam naar Pijnacker verhuisde omdat zijn werkgever – het Ministerie van Defensie – het nodig vond dat alle medewerkers binnen een straal van vijftien kilometer van hun werkplek Den Haag af woonden. En dus gingen ze aan de Schaepmanlaan wonen, in een flatwoning in Pijnacker-Noord. Tropenjaren waren het, de eerste jaren.

Vooral voor Mieke die het helemaal vreselijk vond in Pijnacker waar ze niemand kende en waar eigenlijk weinig of niks gebeurde. Aad had zijn werk maar Mieke zat overdag met een jong kind op de flat. Pas toen de oudste naar de kleuterschool ging, leerde ze wat mensen kennen en groeide ze er in. Ze ging bij De Doewat aan de slag en zit daar nog. Als ze daar een Kauffman Trofee hadden, ging die zeker naar Mieke Vollebregt. Aad bleef het eerste jaar bij Excelsior '20 voetballen maar dat werd hij toch zat. Oer-Oliveaan Rob van Winden woonde in dezelfde flat en stelde Aad in de lift voor om eens bij Oliveo te komen kijken. Dat deed hij in 1971 en sindsdien is hij lid. Heeft ook nog even in het eerste gevoetbald als vervaarlijke verdediger en middenvelder. Aad was hard en bloedfanatiek in het veld. Dat straalt nog steeds van hem af. In wezen is hij echter een heel aardige vent.

Aad heeft tot zijn 54ste gevoetbald en tegelijk en daarna van alles voor de club gedaan. Hij is nu 75 en doet nog veel. Zo blijft hij lekker bezig en in beweging. Oliveo is echt zijn club geworden. Intussen woont hij met Mieke alweer heel lang in Koningshof in Pijnacker Zuid. Vorig jaar waren ze vijftig jaar getrouwd en de Kauffman Trofee is weer een nieuwe mijlpaal voor Aad en Mieke die in vroeger jaren altijd met de kinderen naar de wedstrijden kwam kijken. "Dat vind ik jammer: dat je tegenwoordig geen gezinnen maar langs de lijn ziet", aldus Mieke.

Andere Aad
Aad Vollebregt was dus de gevierde man bij de Nieuwjaarsreceptie. Een andere Aad, Aad Kouwenhoven, stond ook in de belangstelling maar dan omdat hij herdacht werd door de voorzitters. Aad is op Tweede Kerstdag plotseling overleden, op 64-jarige leeftijd. Hij was vijftig jaar niet weg te denken bij Oliveo. Altijd van de partij met een biertje in de hand, pratend met iedereen over van alles. Aad heeft lang gevoetbald en is 39 jaar ieder weekend clubscheidsrechter geweest. Floot soms wel vier wedstrijden in een weekend en nooit liep het uit de hand. "Hoe deed hij dat toch", vroeg Ruud Schalkwijk zich af. Aad werd op gepaste wijze herdacht: iedereen hief het glas met een glimlach op het gezicht zoals Aad dat tot voor kort altijd deed. Medevoorzitter John Weijgertse vertelde dat Oliveo ook volgend jaar een zondagselectie heeft en een trainer die blijft, Jeroen Hoefnagel. Wim van der Smit gaat na een succesvolle DSVP-stage de jeugd tot negentien jaar trainen en coachen. Er is een keeperstrainerswissel en in 2019 wordt een knoop doorgehakt over het een kwartslag draaien van het hoofdveld en dan gaat Oliveo de ingang verplaatsen richting Sportlaan. Genoeg te doen dus in het nog nieuwe jaar!

Meer berichten