Logo telstar-online.nl
Een foto met Ole Gunnar Solskjær bij Oliveo is gepubliceerd in het boekje Pijnacker-Nootdorp, 12,5 jaar fusiegemeente.
Een foto met Ole Gunnar Solskjær bij Oliveo is gepubliceerd in het boekje Pijnacker-Nootdorp, 12,5 jaar fusiegemeente.

Oproep voor voetballiefhebbers

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp - De voetbalcompetitie ligt nog even stil, maar in Engeland gaat alles gewoon door. Zondag staat daar de topper Tottenham Hotspur tegen Manchester United op het program.

De huidige, vorige maand aangestelde trainer van Manchester United is de Noor Ole Gunnar Solskjær. Als speler van Man. United bekend van zijn winnende doelpunt in de voor voetballiefhebbers legendarische Champions League Finale tegen Bayern Munchen in 1999!

Hij is jeugdtrainer bij de befaamde Britse club geworden en in die hoedanigheid was hij 10 jaar geleden in Pijnacker met een belofte-elftal van Man.United bij Oliveo. Met 19 spelers waren zij te gast. In het Wout van Overdam Toernooi won hij de finale ten koste van FC Groningen (1-0). Andere bekende deelnemers waren o.a. Vitesse, NEC en Sparta. Een verslag van hun wedstrijden is te lezen op manunitedyouth.wordpress.com. Er wordt een groot compliment gemaakt aan Oliveo: "The hosts Oliveo were in Group 2, and they showed that although they may be a small provincial junior team, their facilities are top division in all respects and their set-up puts many English clubs to shame".

Welke jeugdspelers, toen zo'n 16-18 jaar, zijn eigenlijk doorgebroken? Welke talenten van toen zijn sterren van nu? Telstar Online zocht uit welke spelers van Manchester United zijn doorgebroken. Van de 19 spelers is er niet een doorgebroken bij Man.United! Het bleef vaak beperkt tot een enkele invalbeurt. Hoewel de 19 spelers de absolute top niet bereikt hebben, zijn de meesten wel profs geworden. Twee hebben zelfs een bijzondere prestatie verricht. Zo speelde captain James Chester, nu spelend voor Aston Villa, op het EK 2016 met Wales, waar het met 3-1 het zo sterk geachte België uitschakelde. Oranje wist zich toen niet te kwalificeren. Een andere speler met een bijzonder succes is middenvelder Matt James, die in 2016 zelfs kampioen van de Premier League is geworden met Leicester City. Bij Jong Sparta speelde naar verluidt toen Nick Viergever, die later bij AZ en AJAX kwam te spelen en dit seizoen bij PSV.

Oproep
Wie weet de opstellingen uit 2009 van Vitesse, NEC, Sparta en Groningen en beschikt over de juiste info? Laat het de redactie weten: redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Meer berichten