Logo telstar-online.nl

Echtgenotes hebben smaak te pakken

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Dennis van der Kleij van Velux Elektrotechniek en Eric Flaton van Flaton Makelaars en Taxateurs zijn 'mesjogge' van duursport en dan met name hardlopen.

Dennis doet ook aan triatlons en is dus ook erg thuis in het zwemmen en het fietsen, terwijl Eric zich vooral op het lopen concentreert. Afgelopen weekend waren ze van de partij bij de Marathon van Athene. Daar ligt de oorsprong van de marathonsport. Tussen Marathonas en Athene liggen 42.195 meters en dat is de afstand van de marathon geworden. Een afstand die ooit een Griekse boodschapper liep om een belangrijke mededeling over te brengen. Het gaat nu even niet om Dennis en Eric maar om hun echtgenotes, Debbie van Dennis en José van Eric. Zij vergezelden de mannen naar Griekenland om daar niet meteen de marathon te lopen, maar wel om mee te doen aan kortere wedstrijden die werden georganiseerd als omlijsting van de marathon.

José liep zondag de vijf kilometer en Debbie waagde zich zelfs aan de tien. José liep de vijf kilometer in 0:36:30 en Debbie liep de tien kilometer in 1:10:34. Het was een enorme belevenis, midden in het centrum van Athene met de finish in het Olympisch stadion. Eric en Dennis liepen de marathon – omdat ze er toch waren - vanaf het plaatsje Marathonas naar Athene. Het was door de blauwe lucht redelijk warm en het parcours was zeker niet vlak met 355 hoogtemeters. Terug naar de vrouwen: Debbie heeft als extra doel om haar haar te doneren aan de Stichting Haarwens na het lopen van de tien kilometer. Dinsdag is 'de bos' er af gegaan.

Debbie vond het een erg spannende onderneming omdat het voor haar de eerste keer was dat ze tien kilometer zou lopen: "Het is leuk om voor jezelf een prestatie neer te zetten. Tijdens het trainen kun je je hoofd zo lekker leeg maken en als je aan een evenement meedoet, kun je echt ergens naar toe werken. Bovendien is het leuk om met heel veel andere mensen overal vandaan aan zo'n groot evenement mee te doen."

Debbie doet ook nog aan Pilates in Delfgauw. De laatste tijd stond helemaal in het teken van het lopen. Ze heeft geprobeerd om twee keer per week te trainen. Debbie heeft de smaak te pakken en zal volgend jaar meedoen aan de Halve Marathon Oostland die wordt gesponsord door Flaton en Velux. Welke afstand dat gaat worden? In het geval van Debbie waarschijnlijk weer de tien kilometer maar dan hopelijk in een snellere tijd.

Meer berichten