Logo telstar-online.nl
MudMakers is een feest voor groot en klein.
MudMakers is een feest voor groot en klein.

Zondag 30 september: MudMakers!

  •   keer gelezen   Sport

MudMakers is het jaarlijkse modderavontuur waar Pijnacker-Nootdorp voor uitloopt. Was de eerste keer met 400 deelnemers al een succes, dit jaar doorkruisen 1.500 deelnemers op 30 september het Dobbeplasgebied en de polder bij Hoeve Biesland. Dwars door de modder en vaak volledig onherkenbaar zwart, bereiken jong en oud spetterend de finish!

"MudMakers is een initiatief van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker en Team4Talent. Het idee achter dit maatschappelijke evenement is om ouders en kinderen samen te laten bewegen. MudMakers staat voor plezier, teambuilding en modder. Voor off-road hardlopen met spectaculaire hindernissen, waar iedereen zijn persoonlijke uitdaging in kan vinden", vertelt Robbie Dröge van Lions Club Nootdorp-Pijnacker.

"Het parcours is ingericht met modderobstakels, hooibalen, een monkey bar en een reeks uitdagende wateroversteken. Je hoeft geen getrainde sporter te zijn om mee te doen en te finishen. Want ook als het je even tegenzit, helpen andere deelnemers je weer vooruit. Meedoen is dus belangrijker dan winnen", vervolgt hij.

Teamwork in beweging
"Midden juni - vijftien weken voor de start van het evenement – was het maximale aantal deelnemers (1.500!) al bereikt en kon de inschrijving worden gesloten. Het succes van MudMakers is deels te danken aan de formule, maar vooral ook aan de jarenlange, geoliede samenwerking tussen de Lions en Team4Talent. De Lions zorgen – mede met dank aan verschillende sponsoren - voor materialen, het bouwen van obstakels en het aantrekken en motiveren van vrijwilligers. Team4Talent brengt sportieve bewegingskennis in en versterkt op die manier het uitdagende karakter van dit spectaculaire modderevenement. Dat dit aanslaat, blijkt wel uit een toenemend aantal inschrijvende teams van sportverenigingen, jeugdclubs, sportscholen en bedrijven", zegt Dröge.

Kom kijken
Wilt u komen kijken en/of de deelnemers aanmoedigen dan kan dat natuurlijk, maar: kom vooral niet met de auto i.v.m. beperkte parkeergelegenheid. De start en finish zijn bij de Dobbeplas (Restaurant Buytenhout) en bij het fietspad aan de Noordkade en het Virulypad kunt u het 'geploeter' van de deelnemers in de polder bij Hoeve Biesland van dichtbij gadeslaan.

Prachtig evenement
De eerste groep start om 10.00 uur, de laatste om 15.00 uur. Dit jaar wordt er ook een aangepast mini-parcourtje bij de Dobbeplas uitgezet voor 9 kinderen met een beperking: van de Maurice Maeterlinckschool en de Stichting For Me uit Delft. Zij zullen omstreeks 13.00 uur starten. Kortom, MudMakers wordt ook dit jaar weer een prachtig evenement!

Informatie
Site: lions-nootdorp-pijnacker.nl

Meer berichten