Logo telstar-online.nl
Twee van de lijnrechters waren afkomstig van vv Netwerk uit Pijnacker.
Twee van de lijnrechters waren afkomstig van vv Netwerk uit Pijnacker.

WK zitvolleybal met twee scheidsrechters uit Pijnacker

  •   keer gelezen   Sport

Onlangs heeft het WK zitvolleybal in Nederland plaatsgevonden. Dit WK werd gespeeld in diverse steden in Nederland met een zinderend slot in Den Haag.

Tijdens het gebeuren werden de finale wedstrijden op de sportcampus van Den Haag gespeeld. Helaas waren de Nederlandse teams niet opgewassen tegen het geweld uit Iran, Brazilië, Bosnië en Oekraïne. De finale wedstrijd werd een strijd tussen de teams van Iran en Bosnië. Uiteindelijk trok Iran aan het langste end. Na het behalen van de Paralympische titel in Rio de Janeiro is nu ook de wereldtitel weer in hun handen. Tijdens de wedstrijd werden de scheidsrechters bijgestaan door een viertal lijnrechters.

Twee van deze lijnrechters zijn afkomstig van vv Netwerk uit Pijnacker. De heren Marco van Tol en Jaap Mensink hebben gedurende de week 16 wedstrijden als lijnrechter opgetreden. Op basis van deze wedstrijden mochten zij tijdens de finale nogmaals hun klasse laten zien. Beide heren kijken voldaan terug op het WK, een unieke ervaring. Waar ze voor het komend seizoen veel profijt van zullen hebben als ze tijdens de Nederlandse competitie weer als zitvolleybalscheidsrechter zullen optreden.

Meer berichten