Logo telstar-online.nl
Haske en André in het officiële tenue. Foto: Martijn Mastenbroek
Haske en André in het officiële tenue. Foto: Martijn Mastenbroek

1300 kilometer fietsen voor Daniel den Hoed

  •   keer gelezen   Sport

Bekende Pijnackernaar André Remmerswaal (62) van sportcentrum De Viergang in Pijnacker, gaat eind augustus samen met het fietsteam van het Erasmus MC van Italië naar Nederland fietsen. Ze leggen tijdens 'Tour for Life' in acht dagen ruim 1300 kilometer af.

"We gaan in Bardonecchia van start, dat ligt nét onder Turijn. De route loopt verder door Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België en de finish is op de Cauberg in Valkenburg", vertelt André. "Misschien rijden wij het laatste stukkie van 250 kilometer wel door naar Pijnacker, maar ik vermoed dat ik in Valkenburg goed naar de sodemieter ben", lacht hij. Meedoen aan de Tour for Life gaat niet zomaar. Je moet om te beginnen 450 euro inleggen en minimaal 2500 euro ophalen voor Daniel den Hoed. "Dat is al gelukt", zegt André die als geen ander weet hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. "Ik ben mijn schoonzus en zwager verloren en zo kan ik helaas nog wel even doorgaan. Laten we hopen dat het ooit een chronische ziekte wordt. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."

Een dergelijke lange, zware rit heeft André nog nooit gereden. "En zeker niet eentje met 17.000 hoogteverschillen, want we gaan bewust alle bergen die op de route liggen beklimmen." André werd enthousiast gemaakt door Haske van Loenen Martinet die traint in de Viergang en Ronald Buitenhek, ook een fervent fietser. "De man van Haske werkt in het Erasmus, waar ze zelf overigens ook jaren werkzaam is geweest als verpleegkundige. Ze hebben daar behoefte aan een nieuw apparaat om mensen nog beter te kunnen helpen. Medische termen zeggen mij niet veel, maar het komt er simpelweg op neer dat ze door middel van een DNA-profiel gepersonaliseerd mensen kunnen behandelen. Dat betekent dat je minder ziek wordt, niet alle organen worden aangetast door chemo en de kans op overleven groter wordt. Zo'n apparaat is vreselijk duur. Dan hoef je natuurlijk niet lang na te denken. Dan doe je mee!"

Hans Bosman (bekend van zijn sportwerk in De Viergang voor mensen met een beperking, red.) gaat onder andere mee als begeleider. "Vrijwilligers en begeleiders zijn onmisbaar. Superfijn dat ze ons gaan helpen, de tentjes opzetten, broodjes smeren, noem maar op." André gaat de komende maanden nog meer trainen dan normaal. "Zoveel mogelijk fietsen. Eerst twee keer per week en dan steeds vaker. Net zoals een marathonloper in voorbereiding. Natuurlijk stap ik ook op de spinningfiets, maar ik ben écht een buitenmens."

Ondanks het feit dat André zijn minimale sponsorbedrag al binnen heeft, zijn nog meer donaties natuurlijk welkom. Dat kan heel handig online via: tourforlife.nl/andre-remmerswaal.

Meer berichten