Henk Jan de Haan, voorzitter van de Club van 100, kwam met een geweldige boodschap: 2.500 euro voor de verbouwing van de kantine.
Henk Jan de Haan, voorzitter van de Club van 100, kwam met een geweldige boodschap: 2.500 euro voor de verbouwing van de kantine.

Club van 100 van DSVP bestaat 25 jaar

Sport 1.183 keer gelezen

In het tijdperk dat de euro als betaalmiddel nog niet bestond, is bij voetbalclub DSVP de Club van 100 opgericht. De oprichters waren Arie van Buijtene, Aart van Doorn, Kees Hazeu en Jan de Graaf.

In het jaar 1992 betaalden de leden de Club van 100 100 gulden contributie, vandaar de naam. Nu is de contributie 50 euro. De Club van 100 ondersteunt daar de vereniging mee. Vooral de jeugd profiteerde hiervan en dat is anno 2017 nog steeds zo. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum was dinsdagavond 14 november voor de leden van de Club van 100 een feestelijke bijeenkomst. Voorzitter is Henk Jan de Haan. Hij had meteen al een verrassing in petto in de vorm van een gift van 2500 euro.

Speciale gast was de huidige sportwethouder Bob van der Deijl (CDA). De openingswoorden waren echter van DSVP-voorzitter Peter de Jong. Hij somde een reeks activiteiten op die worden gesteund met geld van de Club van 100: het jaarlijkse jeugdkamp, het Kerstzaalvoetbaltoernooi, overnachtingen voor de E- en F-jeugd en het Sinterklaasfeest, tot het bezoeken van een wedstrijd in de eredivisie en de jaarlijkse fietstocht voor de kantinevrijwilligers, sportkleding voor trainers en leiders, enzovoort.

Lief en leed
Lof had De jong ook voor het feit dat de Club van 100, onder het motto Lief en Leed, namens het bestuur, aandacht besteedt aan langdurig zieken of geblesseerden. De Jong wees ook op het belang van vrijwilligers. "DSVP heeft een kleine duizend leden en donateurs, waarvan er 850 actief spelen. DSVP heeft zestig teams. Op zaterdag 11 november waren er 32 thuiswedstrijden. Dat vergt veel inspanning van de vrijwilligers. Volgend jaar bestaat DSVP zeventig jaar. We zijn een gezonde voetbalvereniging waar veel gebeurt."

Wethouder
Na voorzitter De Jong was het woord aan CDA-wethouder Bob van der Deijl. Hij noemde DSVP een club met visie. "De club wordt zeventig maar dat is voor DSVP geen reden om het rustig aan te gaan doen. Ruim veertig jaar geleden zag het toenmalige bestuur al dat het vrouwenvoetbal een gouden toekomst had. Niet alleen op dat gebied had DSVP een vooruitziende blik, het realiseerde ook een eigen sporthal waar ook andere organisaties gebruik van maken. Een van de wensen van DSVP is nu om het hoofdveld een kwart slag te draaien waardoor er meer ruimte op de parkeerplaats ontstaat.

Zoals het er nu naar uitziet zou het nieuwe kunstgrasveld in 2019 aangelegd kunnen worden. Maar er zijn méér sportwensen in Pijnacker-Nootdorp. Die gaan we op eerst allemaal op een rijtje zetten."

Uit de krant

Uit de krant