Logo telstar-online.nl

Avanti ook organisatorisch klaar voor de Korfbal League

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Behalve voor de eerste selectie, betekent deelname aan de Korfbal League ook voor de rest van Avanti presteren op top niveau. De voorbereidingen, die al een paar weken na de promotie in april startten, krijgen binnenkort hun vuurdoop, als de hoogste korfbalcompetitie van Nederland gaat beginnen.

Alvin de Bock is door de vereniging aangesteld als Korfbal League manager, om de organisatie in goede banen te leiden. "We zijn begonnen het plan van vorig seizoen te bestuderen, dat door de korfbalbond is opgesteld, om te zien wat er van Avanti gevraagd wordt en hebben vervolgens een commissie gevormd om alle activiteiten te coördineren", legt De Bock uit.

"De promotie was in de eerste plaats natuurlijk een groot feest, maar heeft ook veel impact op de vereniging, omdat we veel moeten organiseren", vervolgt de Korfbal League-manager zijn verhaal. "Daar hebben we veel extra vrijwilligers voor nodig, maar de bereidheid binnen de vereniging om aan de Korfbal League mee te werken is gelukkig heel groot. Iedereen is heel enthousiast."

Naast de vrijwilligers vormt sponsoring een belangrijke pijler van de organisatie. "De Korfbal League brengt veel extra kosten met zich mee, zowel aan contributie richting de bond als voor de organisatie van de wedstrijden. Zo wordt bijvoorbeeld van ons verwacht dat we de thuiswedstrijden live verslaan via een livestream en moeten we ook allerlei statistieken van de wedstrijden bijhouden.

Zaterdag start de Korfbal League voor Avanti met een uitwedstrijd tegen mede-debutant KCC, waardoor de club een week respijt krijgt voor het zelf aan de bak moet. Maar Alvin de Bock kijkt er met vertrouwen naar uit. Hij: "Niet alleen vanuit de organisatie, maar zeker ook als liefhebber. Met veel spektakel en een enthousiast publiek."

"We zijn er klaar voor. natuurlijk zijn er nog wel wat puntjes op de i te zetten, maar over de hele breedte is alles geregeld. We zijn inmiddels ook met de kaartverkoop gestart. Ook dat is nieuw: met ingang van dit seizoen zal er toegang worden geheven voor de wedstrijden van het eerste team. De korfbalbond streeft naar professionalisering van de korfbalsport. Promotie naar de Korfbal League is voor Avanti een stap in die richting."

Meer berichten