Logo telstar-online.nl
Piet van Adrichem ontvangt de titel Erelid en de bijbehorende oorkonde uit handen van secretaris Mieke van Veen. Foto: Bart Langelaan
Piet van Adrichem ontvangt de titel Erelid en de bijbehorende oorkonde uit handen van secretaris Mieke van Veen. Foto: Bart Langelaan

Piet van Adrichem benoemd tot Erelid van Oliveo Handbal

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Aan het eind van de Algemene Ledenvergadering van 30 oktober 2017 nam Piet van Adrichem afscheid als voorzitter a.i., een functie die hij alweer drie jaar vervulde bij de Pijnackerse handbalvereniging.

Aangezien Piet niet alleen drie jaar ad interim is geweest, maar inmiddels al meer dan 45 jaar op diverse gebieden actief betrokken, ontving hij naast de titel Erelid een Oeuvreprijs, een roosje dat enerzijds symbool staat voor de bloeiende vereniging en aan de andere kant voor de andere hobby van Piet, Kunst en Cultuur, waar hij nu meer tijd aan kan besteden onder andere als voorzitter van De Verbeelding.

Voetballer Piet werd in 1972 door zijn handballende vriendin Tineke gevraagd voorzitter te worden van de jeugdcommissie. Daarna is hij nooit meer weggegaan. Piet was voorzitter van 1988 tot 1996 en is daarna nog tweemaal interimvoorzitter geweest.

Daarnaast was Piet scheidsrechter en betrokken bij die opleiding. Maar ook zette hij zich in voor de handbalinstuiven, voor het schoolhandbaltoernooi en voor de afdeling van het NHV Rotterdam en later Zuid-Holland. Piet die al Lid van Verdienste is, werd geroemd om zijn inzet en met daverend applaus benoemde de ALV hem tot Erelid. Piet heeft afscheid genomen als voorzitter, maar blijft betrokken bij de handbalwereld. Daarnaast heeft hij in Stichting De Verbeelding een nieuwe uitdaging gevonden. 

Eerste punten voor handbaldames
Zaterdagavond 4 november startte DS1 voortvarend onder leiding van André de Waal tegen Nieuwegein. Helaas verdween de ruime voorsprong in de tweede helft, maar met de winst van 33-30 zijn de eerste punten in de tweede divisie behaald.

Heren 1 dat onder leiding staat van Dennis Teeuw draait bovenin mee. Het vierde met de winst van 43-28 op DWS de vijfde overwinning. HA1 en Sittardia waren aan elkaar gewaagd. Met 29-31 trok Oliveo net aan het kortste eind in deze spannende strijd in de jeugddivisie. Zaterdagavond  18 november staan Velo en Swift op het thuisprogramma. Meer via www.oliveohandbal.nl

Meer berichten