Eerste punten voor SV Nootdorp in Hoofdklasse

Sport 583 keer gelezen

SV Nootdorp schreef afgelopen zondag historie. Voor het eerst werd een wedstrijd gespeeld in de Hoofdklasse en de formatie van Dick Boereboom hield in eigen huis hier 3 punten aan over.

De wedstrijd ging niet zonder slag of stoot. Na 20 minuten zag aanvoerder Yannick Blom de rode kaart en kreeg RVVH een penalty maar deze werd gemist. In de volgende 20 minuten probeerde RVVH met een stormloop van aanvallen en kansen SV Nootdorp te overrompelen maar Nootdorp haalde met 0-0 de rust. Na rust was het evenwicht grotendeels weer hersteld en kwam Nootdorp na meer dan een uur spelen zelfs op voorsprong door een doelpunt van Marcley Manuela.

In de slotfase werd Aimen Said door RVVH keeper onderuit gehaald en kreeg Nootdorp een penalty toegewezen die door Manuela werd verzilverd. Zo werd de historische openingswedstrijd in de Hoofdklasse beloond met 3 punten. Dat belooft een mooi seizoen te worden.