Stefan Hogervorst speelde wederom een sterke wedstrijd.

Prima start veldcompetitie Avanti

Sport 594 keer gelezen

Korfbalvereniging Avanti is de veldcompetitie 2017-2018 zeer goed begonnen. Tegen Nic/Alfa-college uit Groningen werd een 33-21 overwinning behaald na een 18-11 voorsprong bij de rust. Avanti speelt op het veld op het één na hoogste niveau in Nederland (Hoofdklasse) en zal in de zaalcompetitie op het allerhoogste niveau (Korfballeague) actief zijn.

In vergelijking met het vorige seizoen kent de hoofdmacht maar één wijziging: Thomas Reijgersberg is teruggekeerd naar Fortuna/Delta Logistiek in Delft en zijn plaats wordt ingenomen door routinier David Post.

Tegen tegenstander Nic/Alfa-college uit Groningen speelde Avanti vorig zaalseizoen zeer spannende wedstrijden waarbij de krachtsverschillen elkaar niet veel ontliepen. Deze zaterdag was dit beduidend anders. Een zeer sterk spelend Avanti stond na zeven minuten al met 6-1 voor en zou deze voorsprong alleen maar verder uitbreiden gedurende de wedstrijd. Het scoringspercentage lag hoog bij Avanti deze zaterdag en de ploeg uit Pijnacker was over vele schijven gevaarlijk.

Waar in de eerste helft Nikki van Trigt zeer doeltreffend in de afronding was, deed aanvoerder Rick van den Blink dat in de tweede helft. Verder kon het talrijke publiek ook genieten van de mooie combinaties tussen Stefan Hogervorst en Jordi van Zuidam. Stefan en Jordi waren samen goed voor tien doelpunten.

Zaterdag 9 September speelt Avanti om 15.30 uur tegen SCO in Oldeholtpade in Friesland.

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Stefan Hogervorst (6), Nikki van Trigt (6), Jordi van Zuidam (4), David Post (3), Manon Ballings (2), Nikki Klijn en Meike Noorlander.