De Mariaschool trots met de wisselbeker en de andere prijzen (foto Mieke van Veen)
De Mariaschool trots met de wisselbeker en de andere prijzen (foto Mieke van Veen)

Mariaschool wint handbaltoernooi

Sport 972 keer gelezen

Pijnacker - In heerlijk zonnig weer met een zomers briesje is vrijdag 26 mei het Schoolhandbaltoernooi gehouden op de accommodatie bij mfa Het Nest in Keijzershof.

Dit jaar streden 28 teams om de eer. 's Ochtends groep 4 en 5 met als poulewinnaars de Mariaschool groep 4 en de Josephschool groep 5. Nieuw dit jaar waren de shoot outs, waarbij iedereen een keer mocht keepen en op het doel schieten. Voor de leerlingen van groep 3 was er een speciaal programma met handbalspelletjes dat afgesloten werd met een wedstrijdje tegen leiding en ouders. Het Spectrum groep 6, Ackerweide groep 7 en Ackerweide groep 8 werden 's middags de poulewinnaars. De Mariaschool deed het ook in de middag goed. Zowel de jongens als de meisjes van groep 7 mogen door naar het regionale schoolhandbaltoernooi. De Mariaschool neemt dit jaar ook de wisselbeker mee.

Na de wedstrijden mochten van elk team twee spelers strafworpen nemen. Storm Bolman van HC1 verdedigde het doel. Maj Kempers en Mitchell Fens wonnen voor de Ackerweide groep 7 de Pingelpotsnoepbokaal. Voorzitter a.i. Piet van Adrichem reikte alle prijzen uit met lovende woorden voor de deelnemers, scheidsrechters en voor de werkgroep die alles strak georganiseerd had. Oliveo Handbal kan terugkijken op een geslaagd en vooral heel gezellig toernooi. Meer informatie en foto's via www.oliveohandbal.nl.

Josephschool wint de eerste prijs in de categorie groep 5  (foto Mieke van Veen)
Het Spectrum met de eerste prijs voor groep 6 (foto Mieke van Veen)

Uit de krant