Niels Diepens scoorde een belangrijk doelpunt in zijn debuutwedstrijd.

Avanti pakt punt op karakter

Sport 462 keer gelezen

Leiden - Korfbalvereniging Avanti heeft in een matige wedstrijd op karakter een punt weten te behalen tegen Sporting Trigon. Na een 9-6 achterstand bij de rust liep Sporting Trigon vlak na rust weg naar een 12-7 voorsprong en leek de wedstrijd gespeeld.

Dankzij een paar goede wissels van coach Erwin van der Putten en doelpunten van Rick van den Blink in de slotfase kwam Avanti terug en sloot de wedstrijd af met een 12-12 eindstand. In Leiden speelde Avanti afgelopen zaterdag zonder aanvoerder Thomas Reijgersberg (in het buitenland) en Jordi van Zuidam (herstellende van een amandeloperatie). Het gemis aan reboundkracht en scorend vermogen was duidelijk merkbaar. Maar het moet ook gezegd worden dat Avanti niet scherp in de wedstrijd zat. De passing was slap en slordig en er werden daardoor erg veel plaatsfouten gemaakt.

Lichtpunt in deze wedstrijd was de invalbeurt van Niels Diepens en Manon Ballings halverwege de tweede helft. Zij deden beiden wat van hen verwacht werd: scoren en zij brachten hiermee de stand van 12-8 terug naar 12-10. Niels Diepens luisterde hiermee zijn debuut in de hoofdmacht op met een fraai doelpunt.  Dankzij twee doelpunten van gelegenheidsaanvoerder Rick van den Blink haalde Avanti nog net een gelijkspel (12-12).
Doelpunten: Rick van den Blink (5), Sijmen van den Bergh (3), Manon Ballings, Niels Diepens, Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt.