Logo telstar-online.nl

Loeck Scholten en Anouska Lavieren clubkampioen BCP

  •   382 keer gelezen   Sport

Pijnacker - In de afgelopen weken werd er weer op het scherpst van de snede gestreden om de fel begeerde titel 'Club Kampioen van de Badminton Club Pijnacker (BCP) in de sporthal 'de Viergang'.  Na lang aandringen heeft een nieuwe generatie badmintonners definitief de macht overgenomen. Regeert bij de dames Anouska met harde hand, ook bij de heren is de oude generatie spelers bij de top van de BCP gedegradeerd tot een bijrol.

Het is dit jaar weer een hele klus voor de organisatie om het alle vier en twintig deelnemers naar de zin te maken, maar de strenge doch rechtvaardige William Koole staat aan het roer en klaart de klus op professionele wijze. Er is naar sterkte ingedeeld. Bij de dames is er één poule van vier en bij de heren zelfs drie poules. Uit de eerste poule van acht deelnemers moet de club kampioen komen en ook in de andere twee poules van acht en vier deelnemers moeten de heren aan de bak, want de eerste twee kunnen altijd nog naar huis gaan met een mooie beker.

Dames
Soms zijn er van die momenten dat een dorp als Pijnacker trots kan zijn op een van haar inwoners. Anouska Lavieren is er zo een van. Ook dit jaar laat ze haar talenten weer zien bij de dames en doet ze haar tegenstanders diep in het stof bijten. Haar eerste wedstrijd tegen Daniëlle van Logchem wordt vrij simpel met twee keer 21-12 binnen gehaald. Ook Daniëlle Hoogenraad kan het haar niet echt moeilijk maken en na een klein kwartiertje spelen staat er 21-19 en 21-12 op het scorebord en schud ze Anouska de hand. De laatste partij tegen Cherr  Dormolen had nog enige spanning kunnen opleveren, maar die kan door een blessure helaas niet doorgaan. Zo neemt een nieuwe generatie de macht over.  

Heren
Bij de heren kan de kampioen van vorig jaar Peter Smit helaas zijn titel niet verdedigen door een blessure. Daarin staat hij niet alleen, want er zijn diverse andere spelers die ook moeten afhaken. Toch heeft William acht competitie spelers kunnen indelen in twee verschillende poules en doet Demi Brehler dit jaar mee met de sterkste heren. Dit omdat ze het niveau van de dames in Pijnacker is ontstegen.

Image and video hosting by TinyPic

In de eerste poule laat Demi zien dat ze voor niemand bang is en wint ze haar eerste twee wedstrijden redelijk eenvoudig. Tegen Vincent Schut moet ze echter flink aan de bak en wordt het een spannende drie setter. In de laatste set trekt ze met 21-15 toch aan het langste eind. In de tweede poule is het best spannend. Daar ontlopen drie spelers elkaar niet veel, maar uiteindelijk weet Loeck drie wedstrijden te winnen.
Gevolg is dat in de halve finale Loeck het mag opnemen tegen Vincent en Demi tegen Rick Zandbergen. Vincent krijgt niet echt vat op het snelle, agressieve spel van Loeck en wordt met 21-17 en 21-5 van de baan geveegd. In de andere halve finale heeft Demi het één set moeilijk tegen Rick, maar gaat met 21-16 en 22-20 door naar de finale.

De finale wordt een spektakel tussen Demi en Loeck en alle andere BCP leden zitten langs de baan om maar niets te missen. De eerste set weet Loeck te winnen met 23-21, maar in de tweede heeft Demi een passend antwoord met 11-21. In de derde laat Loeck echter de kaas niet van zijn boterham af eten en controleert hij de wedstrijd. Met prachtige rally's wordt het uiteindelijk 21-12 en bij het laatste punt valt Demi letterlijk en figuurlijk voor Loeck op haar knieën.   

Ook bij de recreanten wordt er in twee poules gespeeld met kruisfinales. In de eerste poule is er geen spraken van spanning om de eerste plaats. Daar wint Hans Baetens al zijn partijen eenvoudig in twee sets . In de tweede poule wordt dat ruimschoots gecompenseerd, want Xander Kottelaar speelt een triller tegen Joey van Schie. In drie sets haalt Xander de overwinning binnen met 24-22, 20-22 en 22-20. In de kruisfinale wint Hans van Remko Zillig en Xander van Frank Mostert. De finale wordt net als vorig jaar weer een prooi voor Hans.

Image and video hosting by TinyPic

In de starters poule zijn er vier deelnemers en iedereen speelt twee keer tegen elkaar. Dat levert een aantal mooie wedstrijden op en uiteindelijk steekt Melle de Winter toch wel met kop en schouders boven de rest uit. Nathalie van Rijn weet nog het meeste tegengas te geven, maar verder dan 11 en 12 punten komt ze toch niet. Maarten wordt derde en op een verdienstelijk vierde plaats vinden we Tanja Steenhuis.

Nadat de laatste shuttle is geslagen is het tijd om in de kantine van de Viergang alles nog eens de revue te laten passeren en de prijzen uit te reiken. Dit alles onder het genot van een drankje, want ook de gezelligheid staat hoog in het vaandel van de BCP. Wilt u meer weten over de BCP of een shuttle komen slaan? Neem dan gerust contact op met Kim Kerklaan via info@bcpijnacker.nl.

Meer berichten