[VIDEO] Oliveo wint van Kethel Spaland en doet goede zaken
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Beelden: David Dilling
Beelden: David Dilling
VIDEO

Oliveo wint van Kethel Spaland en doet goede zaken

  •   33 keer gelezen   Sport

Oliveo heeft zichzelf afgelopen zondag in de strijd om het kampioenschap een goede dienst bewezen. Het elftal van Martin de Mooij won met 3-1 van Kethel Spaland, terwijl concurrenten ODB en GSC ESDO de punten lieten liggen. Hierdoor gaan de zebra's weer aan kop met 40 punten, gevolgd door ODB en GSC ESDO met respectievelijk 37 en 35 punten. De beide Haagse ploegen hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Een tweetal wijzigingen in de basiself van Oliveo. Aanvoerder Mark Milolaza haakte deze week geblesseerd af en Joey den Hoed keerde dit weekend terug van wintersport. Hun plaatsen werden ingenomen door Robbert Brouwer en Joey van Eeden.

Oliveo had de heenwedstrijd bij Kethel Spaland met 2-6 gewonnen, maar er was toen allerminst sprake van een makkelijke wedstrijd. De Schiedammers boden toentertijd goed tegenstand en lieten zien eigenlijk te laag te staan op de ranglijst. Ook vandaag waren zij van plan hun huid duur te verkopen. Met de twee spitsen werd het centrale duo van Oliveo vastgezet in de opbouw, waardoor keeper Duijvestijn via de backs probeerde op te bouwen. Dit ging de thuisploeg niet slecht af, en regelmatig wist men via deze weg het vijandelijke doel te bereiken. Na een kwartier spelen kwam Oliveo dan ook op voorsprong, toen Lex Visser na een corner van Robin Hoogland het meest attent was. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong voor de ploeg uit Pijnacker.

Toch kwam Kethel Spaland al vrij snel op gelijke hoogte. Dewie van Wichen beging een lichte maar onnodige overtreding in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Tim den Haan stuurde Duijvestijn de verkeerde hoek in en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Oliveo besefte dat er uit een ander vaatje getapt moest worden wilde het vandaag de punten in eigen huis houden. Geconcentreerd ging de ploeg op jacht naar een voorsprong, maar menig aanval strandde in schoonheid. Als het niet vanuit de combinatie wil lukken, dan maar vanuit een dood spelmoment zal Brouwer gedacht hebben. Na een halfuur spelen schoot de specialist een vrije trap keurig tegen de touwen, en zorgde hiermee voor een 2-1 ruststand.

In de rust hamerde De Mooij erop om druk te blijven geven op de achterhoede van de bezoekers en de duels om de 'tweede bal' te winnen. Dit was niet aan dovenmansoren gericht, want Oliveo kwam goed uit de kleedkamer. De thuisploeg ging op jacht naar een derde goal, die er binnen een kwartier in de tweede helft kwam. Leon Woutersen nam een inworp snel, waarna Niels Bentvelzen goed doorging en de achterlijn haalde. Hij legde terug op linksbuiten Hoogland, die eenvoudig voor de 3-1 zorgde.

Hierna zakte het spelbeeld naar een bedenkelijk niveau. Oliveo probeerde nog een vierde treffer te maken, maar het ontbrak aan overtuiging en wat geluk. Kethel Spaland wilde wel, maar leek enigszins uit het veld geslagen na de 3-1. Smetje op het duel was de blessure die spits Kleij opliep. Hij moest noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door de juist van een blessure terugkerende Steven Vloemans.
Na 90 minuten zat deze wedstrijd erop en bleven de punten op De Groene Wijdte. Complimenten vanuit Oliveo kant voor de bezoekers. Kethel Spaland heeft een sportieve ploeg en heeft meer kwaliteit in huis dan hun positie op de ranglijst doet vermoeden.

Na afloop werden de Oliveanen verblijd met het nieuws dat ODB had verloren van Zoetermeer en ESDO de punten had moeten laten aan De Ster. Zo staat Oliveo redelijk onverwachts weer bovenaan en heeft het alles in eigen hand. Er staan nog vier wedstrijden op het programma, te beginnen met aanstaande zondag 2 april tegen het Delftse SEP. De aftrap op Sportpark Tanthhof-Zuid is om 14.00 uur en het elftal kan de steun van het publiek goed gebruiken in deze laatste fase van de competitie!

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>