Nootdorp wint, RKDEO op de valreep gelijk

Sport 339 keer gelezen

Nootdorp - Allebei Nootdorpse voetbalclubs speelde afgelopen weekend een thuiswedstrijd. Beide kregen regio-genoten op bezoek. SV Nootdorp ontving Voorschoten'97 en bij RKDEO kwam TOGB uit Berkel op bezoek.

De bezoekers uit Voorschoten zaten de eerste helft beter in de wedstrijd dan de thuisploeg, maar SV Nootdorp kwam na een half uur spelen toch op voorsprong door een penalty die benut werd door Daley Windhorst. Nog voor de thee pauze kwamen de bezoekers uit Voorschoten op gelijke hoogte. Na de doelwisseling kwam er een beter en feller Nootdorp uit de kleedkamer en kreeg de betere kansen. Na bijna een half uur spelen in de tweede helft was Marcley Manuela van Nootdorp slachtoffer van een overtreding die direct verhaal ging halen bij zijn tegenstander en scheidsrechter van der Perk toonde beide kemphanen de rode kaart en konden dus voortijdig de kleedkamer gaan opzoeken. Toen de rust was wedergekeerd trapte Mike Hollenberg de toegekende vrije trap perfect langs de muur en in het uiterste hoekje van het doel buiten bereik van de keeper en kwam Nootdorp verdiend op 2-1 voorsprong wat tevens de eindstand was. Komende zaterdag speelt SV Nootdorp de inhaalwedstrijd van 28 januari toen Koning Winter de spelbreker was thuis tegen Sportlust'46.

RKDEO kreeg daags later TOGB uit Berkel op bezoek. Halverwege de eerste helft kwam RKDEO door een doelpunt via binnenkant paal van Ryan Lugtigheid verdiend op voorsprong. Vlak voor de thee kwam TOGB langszij door een doelpunt van Tim Mourits. Na de doelwisseling kreeg RKDEO een aantal kansen maar verzuimde weer op voorsprong te komen. TOGB lukte dat wel toen de bal onder keeper Dennis Hendriks door ging en het doel in verdween. Dezelfde Hendriks hield RKDEO in de minuten daarna op de been door een aantal goede reddingen te verrichten op inzetten van TOGB aanvallers. RKDEO liet het er niet bij zitten en tegen het einde van de wedstrijd werd ook Twan Greeve doorgeschoven naar voren en die kopte in de slotfase eerst de bal tegen TOGB keeper Jeffrey Verkerk maar in de rebound kon Greeve alsnog draaien en de bal tegen de touwen schieten waardoor de 2-2 op het scorebord kwam te staan en hield RKDEO alsnog een punt aan deze wedstrijd over. Komend weekend heeft RKDEO geen competitie verplichtingen en speelt thuis een oefenwedstrijd tegen HVV, aanvang 14.00 uur.