Voetbal in Nootdorp

Sport 602 keer gelezen

Nootdorp - SV Nootdorp en RKDEO speelden buitenshuis. SV Nootdorp ging zaterdag op bezoek in Wassenaar bij rode lantaarn drager SVC'08.

Na een half uur spelen kwam SVC'08 op voorsprong en kon SV Nootdorp amper kansen creëren, vlak voor rust een gemene tackel van achteren op de enkels van Marcley Manuela die net terug was van 5 wedstrijden schorsing gaf een opstootje waarbij 'slechts' twee gele kaarten werden uitgedeeld waarbij rood voor de SVC'08 speler gepaster was geweest. Na rust kreeg SVC'08 nog enkele kansen maar kon niet tot scoren komen en leek SV Nootdorp tot 5 minuten voor het eindsignaal zonder punten naar huis te gaan.

Totdat in een scrimmage voor het Wassenaarse doel de bal via Mike Hollenberg tussen de palen verdween, 1-1. SV Nootdorp kreeg in de slotfase nog vleugels en zette even een tandje bij. Invaller Randy Stanneveld zorgde zelfs diep in blessuretijd met een harde pegel die onhoudbaar was voor de Wassenaarse keeper voor de volle winst, eindstand 1-2.

RKDEO ging zondag op bezoek bij buur-vereniging Wippolder. RKDEO had in de openingsfase wel het meeste balbezit en kwam tot de meeste kansen maar lukte niet om de bal tussen de palen te krijgen. Vlak voordat het uur verstreken was kreeg Maikel Lorsheijd de rode kaart voor gehouden wegens wegduwen van zijn tegenstander die opzettelijk tegen hem aangelopen was en moest RKDEO nog ruim een half uur met 10 man verder. RKDEO moest hierdoor de organisatie achterin wat aanpassen en lukte het Tristan Croes namens Wippolder om door te breken en de openingstreffer aan te tekenen, 1-0.

De voorhoede deed een stapje extra en amper 5 minuten later stond de gelijkmaker op het bord. Een voorzet van Tommy Simonis werd keurig afgerond door Ricardo Rosario Lopes Landim die eenvoudig in het lege doel kon scoren, 1-1. Vijf minuten voor tijd kwam RKDEO nog goed weg nadat een schot van Colin Venema via de paal van het Nootdorpse doel terug in het veld sprong en het gevaar geweken was. Beide ploegen moesten dus genoegen nemen met elk 1 punt.