Logo telstar-online.nl
Keeper Koen Franke stopt een van de vele aanvallen van HAR&O en de volle tribune geniet. (foto Mieke van Veen)
Keeper Koen Franke stopt een van de vele aanvallen van HAR&O en de volle tribune geniet. (foto Mieke van Veen)

Handbalheren stunten tegen eredivisionist HAR&O

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Woensdagavond 7 december won Heren 1 van Oliveo Handbal dat tweede divisie speelt in de zaalcompetitie van het in de eredivisie uitkomend HAR&O. Oliveo versloeg het team  uit Rotterdam met duidelijke cijfers in de tweede voorronde om de beker.

Oliveo startte met een achterstand van 0-1 en was al blij met de gelijkmaker. Al heel snel keek HAR&O echter tegen een geheel onverwachte achterstand aan van 7-2. De bezoekers kwamen terug tot 9-8, maar Oliveo liep opnieuw uit, 12-8. HAR&O haakte nog aan met 14-12, maar daarna kreeg Oliveo vleugels. Vol zelfvertrouwen en spirit bouwde het team van trainer/coach Edwin Hofland de voorsprong uit tot 20-13.

HAR&O kon na de rust geen vuist meer maken; Oliveo liep geleidelijk uit naar een voorsprong van tien punten, 29-19. Het laatste kwartier was de energie op en de scherpte bij Oliveo eraf. Het werd weer even 'het-ren-je-rot handbalspelletje' waar Hofland het team steeds voor waarschuwt. Oliveo verloor de grip op HAR&O en na 25-35 zag de overvolle tribune de voorsprong snel slinken.  Aanvallen werden te gehaast afgerond en HAR&O zag nog kansen. Keeper Koen Franke had de hele wedstrijd zijn doel goed schoon gehouden en was ook het laatste stuk bijzonder alert. Het team speelde goed samen. Dennis van Bemmelen en Emiel van de Coevering waren de topscorers.

Met de winst van 35-30 hebben de handbalheren zich op een sensationele wijze geplaatst voor de regiofinales in januari. Volgens de trotse Hofland was dit 'de beste wedstrijd ooit' van zijn jonge team. Het publiek had volop genoten van deze topwedstrijd in Het Nest.

Vanavond speelt Dames 1 tegen Heerle de tweede voorronde om de beker. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal Het Nest. De entree bedraagt € 2,00. Trainer/coach André de Waal hoopt ook op een boeiende wedstrijd en natuurlijk wil hij de punten in Pijnacker houden. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer berichten