Dennis van Bemmelen in vliegende vaart (foto Mieke van Veen)

Handbalheren doen goede zaken

Sport 240 keer gelezen

Goirle- Heren 1 reisde zaterdag 26 november af naar het Brabantse Goirle voor de wedstrijd tegen het voor hen onbekende GHV. Het team van Edwin Hofland begon na de overwinning van vorige week vol zelfvertrouwen. De eerste helft vielen er regelmatig doelpunten uit break outs. De wissels werden goed ingezet en de verdediging stond als een huis. Het samenspel van opbouw naar cirkel tussen de gebroeders Van Bemmelen leverde de nodige punten op. Met rust was het 12-20.

De tweede helft duurde het een kwartier voordat de focus terug was; GHV kwam tot drie doelpunten verschil terug. Oliveo zette nog even goed aan en Cas van der Harst hield zijn doel aardig schoon. Met 27-32 gingen belangrijke punten mee naar Pijnacker.

Handbaldames verliezen
Dames 1 van Oliveo Handbal keerde zaterdag zonder punten huiswaarts uit Arnhem. Tegen AES had Oliveo de eerste helft geen schijn van kans. Het team miste Shanna Némethy, het vaste aanspeelpunt op de cirkel. Zonder haar scorend vermogen was Oliveo zoekende naar een opening richting doel. Charelle Jordense sprong eruit met drie doelpunten. Met Aniek van de Coevering op de cirkel kwam Oliveo terug van 13-6 naar 13-10, maar hierna bleef AES de baas. Met rust was het 19-11.

De tweede helft bood het team van coach André de Waal beter weerstand en zocht met een goed samenspel de aanval op, waardoor het verschil wel kleiner werd. Xandra ten Hacken bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 34-27. Lilian Keijzer was met negen treffers het meest trefzeker. DS1 raakt steeds verder achterop in de strijd om het lijfsbehoud in de tweede divisie en richt zich op de returns.

Bekerwedstrijden
Zowel DS1 als HS1 zijn nog in de race om de beker. Woensdag 7 december speelt HS1 om 20.30 uur thuis tegen HAR&O dat uitkomt in de eerste divisie. DS1 neemt het donderdagavond 8 december thuis op tegen Heerle na de mooie overwinning op Westlandia 2. De winnaars plaatsen zich voor de regiofinales in januari. Meer via www.oliveohandbal.nl.