Logo telstar-online.nl

Sterk staaltje van de handbaldames

  •   keer gelezen   Sport

Dongen - De handbaldames haalden zaterdag 12 november overtuigend de eerste punten binnen in de tweede divisie. Tegen Dongen was Oliveo de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Gesteund door een indrukwekkende Elmira Smits in het doel hield het strijdlustige Oliveo in de dekking stand. In de aanval speelde Oliveo als vanouds. Met rust was het 13-15.

Heel even leek Oliveo te bezwijken toen Aniek van de Coevering met een kleine blessure tijdelijk het veld moest verlaten. De 20-24 voorsprong liep terug naar 23-24, maar net op tijd herpakte Oliveo zich en won met 27-30. Lilian Keijzer was met elf treffers het meest succesvol. Coach André de Waal noemde het 'een top teamprestatie'.

Donderdag 10 november speelde DS1 thuis tegen Westlandia 2 in de strijd om de NHV-beker. Beide ploegen vochten vorig seizoen nog spannende duels uit in de hoofdklasse, maar nu overspeelde Oliveo de tegenstander bij vlagen en tankte zelfvertrouwen door met 36-23 te winnen.

Handbalheren
Zoetermeer - De handbalheren streden zaterdag tegen Gemini, een stevige en fysieke ploeg. Vooral de eerste helft bood Oliveo goed weerstand tegen de koploper in de tweede divisie. Met rust was het 18-14. Coach Edwin Hofland hamerde erop als één team te spelen en Oliveo zette ondanks enkele blessures goed door. Het verloor met 33-25. Dennis van Bemmelen was goed voor zeven treffers, gevolgd door Mike van Bemmelen en Sven de Kroon met ieder zes.

Ron van der Ploeg benoemd tot Lid van Verdienste
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van maandag 7 november is afscheid genomen van bestuurslid Algemene Zaken en oud-voorzitter Ron van der Ploeg. Ron zat vanaf 2007 in het bestuur en was voorzitter in de hectische jaren van de nieuwbouw en de verhuizing naar Keijzershof.  Als ondernemer en vernieuwer blies hij de Sponsorcommissie en de Commissie Vrijwilligerszaken nieuw leven in met blijvende resultaten. Onder zijn leiding vernieuwde Oliveo het logo en de huisstijl en kwamen leden van EDH over naar Oliveo.

Als waardering voor zijn veelzijdige inzet droeg het bestuur Ron voor tot Lid van Verdienste waar de leden met applaus mee instemden. Piet van Adrichem, voorzitter a.i.,  overhandigde Ron de oorkonde. Ron nam afscheid met een dankwoord voor de prettige samenwerking en schonk de club een prachtige klok om bij de tijd te blijven.

Tijdens de ALV is Jacques Reniers gekozen tot bestuurslid financiële zaken en Hans Grüne tot bestuurslid accommodatie. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer berichten