Heren 1 in de nieuwe warmloopshirts van sponsor Het Klaverblad Verzekeringen (foto Mieke van Veen)

Handbalheren slaan hun slag

Sport 422 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Oliveo Handbal stonden zaterdag 5 november na het goede duel tegen BFC uit het Limburgse Beek toch weer met lege handen. Het team van coach André de Waal maakte het de nummer twee van de competitie in de tweede divisie lang moeilijk en het verdiende eigenlijk meer.

Onder aanvoering van een prima spelende Aniek van de Coevering en Shanna Némethy maakte de thuisploeg vooral de eerste helft indruk. Met een goed functionerende verdediging die het contact niet schuwde en met een gedegen aanval bleef Oliveo verrassend overeind. Bij rust stond het 13-11.

De tweede helft had Oliveo het moeilijker. BFC ontregelde het aanvalsspel en bij Oliveo waren de opbouwspeelsters niet sterk in de afronding uit de tweedelijn. Binnen tien minuten was het spelbeeld omgedraaid. Oliveo gaf zich echter niet gewonnen en met een gezamenlijke inspanning  beperkte het de schade. Twaalf minuten voor het eind kwam Oliveo met 20-20 zelfs weer langszij. Uiteindelijk braken twee tijdstraffen in de laatste vijf minuten Oliveo op. BFC profiteerde van dit buitenkansje; 22-25 . Tess van der Harst zorgde vlak voor tijd voor de eindstand van 23-25. Aniek van de Coevering was met acht treffers het best op schot.

Bekerwedstrijd
Donderdag 10 november speelt DS1 om 20.00 uur tegen Westlandia in sporthal Het Nest in de strijd om de beker. Support is welkom.

Winst voor handbalheren
Heren 1 trof het pas opgerichte studententeam Ha-STU/Havana uit Nijmegen. De eerste minuten verraste Havana en Oliveo dreigde overlopen te worden. Het team van coach Edwin Hofland herpakte zich na 1-5. Dennis van Bemmelen scoorde uit een mooie break met een draaibal de 13-14. Oliveo kreeg meer zelfvertrouwen en met rust was het 16-16. De verdediging stond goed, de aanval was niet altijd foutloos en de lang verwachte 'beleving' was terug in de ploeg. De tweede helft lukte het Oliveo aan de goede kant van de score te blijven, al bleef het een spannende pot. Cas van der Harst verrichtte prima keeperswerk. De samenwerking was goed en met 32-30 bleven de punten in de volle thuishaven Het Nest. Meer via www.oliveohandbal.nl.