Logo telstar-online.nl
VIDEO

Oliveo naar ondermaats gelijkspel tegen DHL

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Na het wedstrijd loze weekend van vorige week waren de koppies weer fris en leeg bij de Pijnackenaren. Althans, dat was de verwachting. Eenmaal op het veld tegen DHL leek het tegenovergestelde waar, want Oliveo haalde pas in de laatste twintig minuten een respectabel niveau.

DHL controleerde het merendeel van het duel en kreeg ook de beste kansen. Het slotoffensief leverde uiteindelijk nog een punt op voor de equipe van trainer De Mooij en daar mocht de thuisploeg zich gelukkig mee prijzen. Het werd 1-1 op sportpark de Groene Wijdte.

Flink wat supporters van zowel Oliveo als DHL hadden de weg naar het sportpark gevonden en zagen Oliveo nog wel dominant starten tegen de bezoekers. Echter bleek al snel waar de grootste kansen voor DHL lagen. Ongeveer elke tegenstoot van de bezoekers was gevaarlijk omdat de gehele achterste linie niet thuis gaf deze zondag. Na wat speldenprikjes van Oliveo scoorde DHL ook als eerste. In een poging een te korte terugspeelbal te herstellen werkte Kleij de spits van DHL naar de grond met een penalty voor de bezoekers als gevolg. Deze werd strak en laag raak geschoten. Met pas een kwartier op het nieuwe scorebord leek er nog genoeg tijd voor Oliveo om de schade te repareren. Echter was het DHL dat enkele grote kansen op uitbreiding van de marge miste waarbij doelman Ruigrok aantoonde wel scherp te zijn.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Oliveo probeerde een gaatje te vinden in de gesloten rijen van DHL en de bezoekers waren een stuk effectiever met het uitvoeren van het aanvalsspel. Twee grote kansen waren niet besteed aan de spits van de Delftse bezoekers. Na deze laatste wake-up call kroop Oliveo iets uit de schulp.

Via een mooie steekpass werd Milolaza in staat gesteld om op de keeper af te gaan. Hij vond de paal op zijn weg naar glorie. Met iets wat op een slotoffensief leek forceerde Oliveo uiteindelijk nog de gelijkmaker. Invaller Van Duinen werd licht aan zijn shirt getrokken wat een strafschop voor Oliveo betekende. Kleij trok de stand gelijk met een doeltreffende kalktrap en een punt leek het maximaal haalbare voor de thuisploeg deze zondag. Aanstaand weekend is Oliveo wederom vrij van wedstrijd waarna op 23 oktober wordt afgereisd naar nummer laatst Kethel Spaland. 

Opstelling Oliveo: Ruigrok, Woutersen, Van Wichen, Brouwer (Van Duinen), Kleij, Visser, Milolaza, Paanakker (Den Hoed), Bentvelzen, Bijnsdorp, Hoogland (Van Hagen).
 

Meer berichten