Afbeelding

Dorpsgenoot naar WK Beachvolleybal in Cyprus

Sport 93 keer gelezen

Pijnacker - Ricardo Termoshuizen (17) is zowel fanatiek indoorvolleyballer bij InterRijswijk als beachvolleyballer. Na een korte carrière bij volleybalvereniging Netwerk, maakte hij drie jaar geleden de overstap naar eredivisieclub InterRijswijk, waar hij zich heeft ontwikkeld tot een fanatiek volleybalspeler.

Ricardo speelt actief in het team van Heren 2 (2e divisie) en traint mee bij Heren 1 (eredivisie). Sinds vorig jaar verruilt Ricardo de zaal voor het strand wanneer de zomermaanden aanbreken. Zo is hij vorig jaar geselecteerd voor het Regionaal Talenten Centrum en deze zomer voor het TalentTeam van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Eind september gaat Ricardo bij BTN een vierjarig traject in om zich zo te ontwikkelen naar de top.

Scheveningen
De gehele zomer traint hij doordeweeks gemiddeld 18 uur per week op het strand van Scheveningen, in het weekend speelt hij toernooien door het hele land. Afgelopen weekend (9-10 juli) behaalde Ricardo samen met Daan Haanappel een derde plaats op het NK Beachvolleybal <19jaar. Aankomend weekend (16 juli) zal Ricardo, samen met Mees Blom (BTN), een toernooi in de eerste divisie spelen in Hoek van Holland. Dit toernooi is ter voorbereiding op het WK beachvolleybal <19 jaar in Cyprus waar hij ook zal spelen met Blom.

In aanloop naar het WK, spelen zij niet alleen toernooien samen, maar zullen zij zich ook intensiever trainen om als team Blom/Termoshuizen goed voor de dag te komen op het WK in Cyprus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant