Logo telstar-online.nl
Heren 2 met de kampioensbloemen:  aanvoerder Mark Jense, Rutger Sliggers, Tim Koole, Tom Drummen, Gerben Renes, Kevin van der Hoeven, Dion Krempel, Dylan Lorist, Joban van Driel, Leroy Nijhoff, Christian Fortuin, Benjie Luscuere, Richard veldhuis en Mike van 't Hoff (foto: Mieke van Veen)
Heren 2 met de kampioensbloemen:  aanvoerder Mark Jense, Rutger Sliggers, Tim Koole, Tom Drummen, Gerben Renes, Kevin van der Hoeven, Dion Krempel, Dylan Lorist, Joban van Driel, Leroy Nijhoff, Christian Fortuin, Benjie Luscuere, Richard veldhuis en Mike van 't Hoff (foto: Mieke van Veen)

Heren 2 ook handbalkampioen op het veld

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker -  Nadat veldkampioen HS1 de ongeslagen status behouden had in de uitwedstrijd tegen Olympia speelde HS2 thuis tegen hekkensluiter DES. Door het verlies van de directe concurrent was HS2 net voor de wedstrijd officieel al kampioen geworden.

Maar de eer gebood ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Met rust was het 14-9. DES gaf goed partij, maar moest toch het onderspit delven. Oliveo won met 26-23 en was hiermee veldkampioen na een verdienstelijk seizoen. HS2 moet het volgend jaar stellen zonder Richard Veldhuis en Christian Fortuin die hun afscheidswedstrijd speelden. Het team is nog op zoek naar een coach.

Dames 1 neemt afscheid van het veld
DS1 nam in een uitstekende wedstrijd tegen Twist afscheid van het veld. Bij rust was het 10-10. Ondanks het uitvallen van Sophie de Jong kende Oliveo een uitstekende start in de tweede helft. Binnen zes minuten kwam het team van coach André de Waal op een 15-10 voorsprong. Hierna herpakte de ploeg uit Vlaardingen zich en met veel fysieke strijd vond het de aansluiting. Toen ook Verena ten Hacken geblesseerd het veld moest verlaten, kon Oliveo aanvallend geen vuist meer maken. Twist won met 21-24.

Hoewel DS1 nu als laatste eindigde in de eerste klasse veld en dus degradeert, maalde daar verder niemand om. De damesselectie richt zich na dit seizoen geheel op de zaalcompetitie, waar het haar debuut gaat maken in de tweede divisie. In tropische sferen sloten leden, ouders en vrijwilligers daarna met een fantastische barbecue het succesvolle seizoen af.

Vrijwilligers in de zon
Tijdens het Eindeseizoensfeest werden de genomineerden voor de vrijwilligersprijs in de bloemen gezet. Dit jaar waren Chris Vrijmoed als coach en rijdersindeler, Monique Lorist coach van DB1 en begeleidster bij DS1 en Gré van der Ende voorgedragen. Bestuurslid Leroy Nijhoff die in 2015 als scheidsrechter de prijs van Jong Aanstormend Talent had gewonnen, benadrukte in zijn speech het belang van vrijwilligers voor een vereniging. Hij nodigde voorzitter Piet van Adrichem uit om de naam van de winnaar uit de gouden envelop te trekken.

Onder tromgeroffel verscheen die van Gré van der Ende die na haar lange betrokkenheid bij D.O.P. weer even enthousiast bij het G-team van Oliveo aan de slag is gegaan. Niet voor een rol aan zijlijn, maar als stuwende kracht naast Jan van Santen. Daarnaast hielp zij de laatste jaren ook in de kantine. Vanwege fysieke problemen is Gré nu gedwongen deze activiteiten te beëindigen. De Piet van Adrichem Trofee ging dus terecht naar deze gedreven vrouw die met haar aanstekelijk enthousiasme de G-handballers in beweging wist te brengen.

Het G-team had woensdag 1 juni officieel afscheid genomen van Gré. Woensdagavond 8 juni gaat Gré met dochter Corina nog aan de slag bij het jaarlijkse Prokkeltoernooi in Het Nest dat om 19.00 uur start. Oliveo is naarstig op zoek naar mensen die haar taak over gaan nemen.

Image and video hosting by TinyPic

Gré van der Ende met de Piet van Adrichem Trofee. Links staan Jong Aanstormend Talent Irene van Dalen en genomineerde Monique Lorist. Rechts van Gré bestuurslid en kersverse veldkampioen Leroy Nijhoff. Genomineerden Chris Vrijmoed en Eline van Dalen waren verhinderd. (foto: Mieke van Veen)

Meer berichten