Aniek van de Coevering goed op schot. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames koploper in de hoofdklasse

Sport 91 keer gelezen

Pijnacker - Na enige weken van moeizame wedstrijden stond er zaterdag 23 januari een 'herboren' Oliveo op het veld. In de thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse Twist speelde Dames 1 bij vlagen uitstekend handbal, vooral de tweede helft viel er veel te genieten.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar gaandeweg het duel kreeg Oliveo vooral in de verdediging steeds beter vat op het aanvalsspel van Twist. Oliveo trok na tien minuten het initiatief naar zich toe. Dankzij treffers van Lisa Massar en Shanna Némethy kwam de ploeg op een 6-5 voorsprong die werd uitgebouwd naar 9-6. Een tweede tijdstraf voor Aniek van de Coevering voorkwam verder succes en Twist kwam terug naar 9-10. Nicole van Boles hielp Oliveo naar de voordelige ruststand van 11-10 met twee gave treffers.

Na rust was de wedstrijd snel beslist; de verdediging van Oliveo neutraliseerde bijna alle aanvallen. Na vier treffers van Sabrina van Kester en een van Lisa verdween het geloof bij Twist. Het team van André de Waal had de smaak goed te pakken; met veel variatie en scherpte verschalkte het telkens de tegenstander. Nadat Charelle Jordense de voorsprong op 24-17 bracht, liet Oliveo de teugels wat vieren. Hierdoor kon Twist de schade beperken, maar mede dankzij treffers van Xandra ten Hacken en Aniek bleef de marge ruim. Oliveo won met 28-22. Aniek was het beste op schot; alle zeven kansen waren raak.

Als bonus voor de uitstekende prestatie vernam Oliveo naderhand dat concurrent RHV had verloren bij WHC, waardoor Oliveo zich nu koploper mag noemen in de hoofdklasse. Als promovendus een knappe prestatie!

Ruime overwinning op Swift Helmond
De handbalheren behaalden zaterdagavond een ruime overwinning. Met 33-21 was het team van coach Edwin Hofland een maatje te groot voor Swift. De eerste tien minuten gingen de teams gelijk op, waarna Oliveo uitliep naar 9-5. Met een aantal mooie afstandsschoten van Dennis van Bemmelen en Sven de Kroon was het 16-12 bij rust.

Het tweede gedeelte begon Oliveo wederom sterk, waarna het snel uitliep naar 21-13. In de laatste fase werkte Oliveo nog aan het doelsaldo. Het werd 33-21. Cas van der Harst keepte een uitstekende wedstijd. Met deze overwinning stijgen de heren naar de negende plaats in de tweede divisie. De jeugddivisieteams HA1 en HB1 wonnen ook hun wedstrijden.

Zaterdagavond 30 januari spelen beide selecties de uitwedstrijd tegen Heerle. In de thuisduels leverden dit beide teams twee punten op.