Koen Franke keepte de tweede helft verdienstelijk.

Handbalheren slepen een punt uit de strijd

Sport 95 keer gelezen

Doetinchem - zaterdagavond 19 december speelde de herenselectie van Oliveo Handbal na een lange rit in de altijd gezellige 'Sponsorbus' tegen de hekkensluiter van de tweede divisie, Artemis. Na een zinderende slotfase nam Oliveo onder leiding van coach Edwin Hofland één punt mee naar huis.

De eerste helft miste het team de nodige scherpte, voornamelijk in de afronding. Dit resulteerde in een ruststand van 17-14.

Na rust sprokkelde Oliveo puntje voor puntje, voornamelijk door hard werken in de verdediging. Pas tegen het eind kwamen de ploegen op gelijke hoogte. Met nog een kleine minuut te spelen kwam Oliveo zelfs op voorspong. Helaas zette Artemis in de laatste tien seconden de gelijkmaker op het scorebord; het werd 31-31. Dennis van Bemmelen was goed op dreef met twaalf punten. Sven de Kroon scoorde zevenmaal.

Handbaldames in mineur
Den Haag - De dames van Oliveo Handbal zijn zaterdag nog een keer met de neus op de feiten gedrukt in de hoofdklasse; het verloor met 28-23 van het geroutineerde WHC, de kampioen van vorig seizoen. Oliveo speelde in de aanval veel te geforceerd om het WHC echt lastig te maken. De dekking stond aanvankelijk wel goed, maar omdat Oliveo te snel van aanval naar verdediging moest omschakelen, kon WHC toeslaan. Bij rust was het 13-9.

De tweede helft speelde Oliveo een fractie beter; de wedstrijd kon nog kantelen. Na tien minuten was de spanning bij 16-14 terug in de wedstrijd. Drie treffers op rij van WHC boorde alle aspiraties van Oliveo de grond in. Met het verlies van 28-23 sluit DS1 in mineur de eerste helft van de zaalcompetitie af. Bij Oliveo waren Sabrina van Kester en Aniek van de Coevering met elk vijf treffers het beste op schot.

Ook medekoploper RHV uit Rijen verloor de laatste wedstrijd van 2015; Westlandia was te sterk. Hierdoor staan RHV en Oliveo samen bovenaan, maar het doelsaldo van de Brabantse ploeg is beter.

Nederland zilver op het WK
Denemarken - Het Nederlandse damesteam haalde zondag een historische tweede plaats op het WK. In de finale was regerend Olympisch en Europees kampioen Noorwegen met 31-23 te sterk. Ondanks dit verlies kijkt het team terug op een geweldig toernooi.

Leden van Oliveo Handbal volgden de wedstrijden gezamenlijk in de gezellige kantine. Een aantal leden vertrok zondagochtend vroeg zelfs naar Denemarken om oud-Oliveaan Danick Snelder , cirkelspeelster en aanvoerster van Nederland aan te moedigen; de Oliveovlag hing prominent in de enorme sporthal. Oliveo is trots op Danick die op dit toernooi geen enkel schot miste; ze scoorde 26 doelpunten uit 26 pogingen. 'Deelname aan de Olympische Spelen van 2016 is nu haalbaar', aldus bondscoach Henk Groener.