Van Wichen en Van Adrichem scoorden beiden maar moesten helaas ook drie goals incasseren.

Oliveo toch nog met kater de winterstop in

Sport 63 keer gelezen

Pijnacker - Eén laatste horde moesten de Pijnackenaren voor de winterstop nog nemen om in het spoor van koploper FC Zoetermeer te blijven. Helaas bleek de horde net te hoog. In een slecht maar ongekend spannend duel moest Oliveo de meerdere erkennen in Antibarbari. De winnende Rotterdamse treffer viel pas in de 87ste minuut waardoor het verlies erg zuur aandeed.

De weergoden waren voetbalminnend Nederland eindelijk weer eens gunstig gezind. Op een ouderwetse grasmat onder de rook van de Erasmus Universiteit (Antibarbari is een echte studentenvereniging) werd er omstreeks 14:30 afgetrapt.  Zonder al te goed voetbal dwong Oliveo de Rotterdamse uitdager naar achter. Veel verder dan het zestienmetergebied kwam de equipe van trainer De Mooij echter niet. Totdat Dewie van Wichen na 25 minuten spelen mocht aanleggen voor een vrije trap. De boomlange verdediger schoot hard en laag raak waardoor de Pijnackerse bezoekers op een verdiende voorsprong kwamen. Nog voor rust werd Antibarbari terug in het zadel geholpen. Doelman Duijvestijn verwerkte een terugspeelbal niet lekker en schoof deze bij de vijandelijk spits in de voeten. De sterke spits stiftte uit een schier onmogelijke hoek raak en zo was het 1-1.

Oliveo wilde na rust orde op zaken stellen maar schoot zichzelf in de voet door Antibarbari wederom gemakkelijk aan een goal te helpen. Een overtreding van Milolaza binnen de beruchte lijnen werd bestraft met een penalty wat de 2-1 voor de thuisploeg betekende. Oliveo rechtte de rug en kwam terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Van Adrichem. De wedstrijd lag nu volledig open en kansen waren er aan twee kanten. Jeffrey Paanakker en de ingevallen Niels Bentvelzen mochten onsuccesvol aanleggen en aan de overzijde counterde Antibarbari zich middels hun vlugge 'tien' naar wat kleine mogelijkheden. De gelijkopgaande wedstrijd leek geen winnaar te krijgen (noch te verdienen) totdat de verbaal nogal aanwezige leidsman de bal andermaal nabij het zestienmetergebied neerlegde voor een vrije trap. Ditmaal voor Antibarbari. In extremis werd de hoge inzet met een boog binnengekopt door een invaller van de thuisploeg. Oliveo kwam in het restant niet meer in de buurt van de gelijkmaker en ziet FC Zoetermeer weer afstand nemen.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker (Bentvelzen), Vloemans, Kleij, Hoogland (Voois)