Afbeelding

Pijnackerse 'dieselmotor' komt pas in tweede helft op gang

ma 30 nov 2015, 15:42 Sport

Pijnacker - Oliveo oefende midweeks tegen voormalig competitiegenoot Laakkwartier (bovenaan 2e klasse) om het chagrijn van de onnodige nederlaag tegen CKC weg te spelen. De wedstrijd ging met 2-4  verloren maar gezien de klasse van Laakkwartier en het feit dat vijf basisspelers ontbraken bij Oliveo was dit niet eens zo'n slecht resultaat.

Om 14:00 werd er afgetrapt op een sfeerloos en hobbelig!? kunstgrasveld in Hillegersberg. De wolkbreuken van zaterdag en zondag hadden er namelijk voor gezorgd dat het hoofd(gras)veld van de Rotterdammers meer op een semi-waterveld leek dan op een grasveld en dus werd er uitgeweken naar een gedateerd kunstgrasveld.
In paralel met de slechte weersomstandigheden werd de eerste helft van het duel afgewerkt: rommelig en slecht. De Pijnackenaren wisten elkaar moeizaam te vinden en eenmaal aangekomen op de vijandelijke helft ontbrak het vaak aan een goede eindpass. Promovendus Hillegersberg stelde hier nog minder tegenover. De ploeg trachtte van achteruit op te bouwen maar werd meermaals een halt toegeroepen net over de middenlijn. De brilstand kwam niet van het scorebord gedurende het eerste bedrijf.

De veel betere tweede helft bood uitkomst voor meegereisde supporters. Oliveo kwam op gang en zette Hillegersberg 'hoog' vast. De thuisploeg wist zich hier geen raad mee en kwam niet meer onder de druk uit. Vloemans brak de ban door knap met links raak te schieten na een mooie aanval. Even later noteerde Robin Hoogland het absolute hoogtepunt van de middag. Met een hakbal 'a la Van der Vaart' verschalkte hij de verbouwereerde doelman en dus was het 0-2. Hillegersberg knakte definitief en moest in het restant nog drie treffers slikken; van wederom Hoogland, Jeffrey Paanakker en Dewie van Wichen.

Oliveo deed goede zaken dit weekend want naast de 0-5 overwinning, verloren nummer één Zoetermeer en nummer twee CKC beiden. Met twee punten achterstand op koploper Zoetermeer is de opgelopen schade al weer redelijk gerepareerd.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Jeffrey Paanakker, Luscuere (Mitchel Paanaker), Vloemans (Bijnsdorp), Kleij, Hoogland

Uit de krant