Rick van den Blink zeer trefzeker tegen GKV/Enomics

Rick van den Blink breekt clubrecord Avanti

Sport 217 keer gelezen

Gorinchem - Mede dankzij dertien doelpunten van Rick van den Blink wist korfbalvereniging Avanti een punt over te houden aan het treffen tegen GKV/Enomics. Het was in de historie van Avanti 1 nog niet eerder voorgekomen dat een speler zo vaak in een wedstrijd scoorde.

De speler die vorig seizoen overkwam van korfballeaguevereniging Fortuna/Delta Logistiek uit Delft maakt zijn naam als puntspeler helemaal waar. Geholpen door zijn vakgenoten Sophie Donkervoort, Nikki van Trigt, David Post en later Stefan Hogervorst weet hij de korf momenteel zeer goed te vinden.

Was het jarenlang voormalig Avanti 1 speler Dé Post die het record "meeste doelpunten in een wedstrijd" met tien in handen had, sinds de komst van Rick van den Blink wordt het clubrecord steeds scherper gesteld. In januari 2015 werd het record verbeterd naar elf doelpunten en wist Rick dat aantal nog tweemaal te evenaren. Maar sinds afgelopen zaterdag ligt de lat op het hoge aantal van dertien doelpunten.

Avanti kende in Gorinchem een matige start en keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Door een tempoversnelling kwam de ploeg van Erwin van der Putten halverwege de eerste helft langszij (6-8) en wist met een kleine voorsprong (8-9) de rust in te gaan. David Post had inmiddels met een vervelende oogblessure (na een charge van zijn tegenstander) het veld moeten verlaten en hij werd vervangen door Stefan Hogervorst.

Het scoreverloop ging in de tweede helft om en om en GKV leek vlak voor tijd de strijd te beslissen met een 25-23 voorsprong maar Rick van den Blink bezorgde met twee puntgave treffers Avanti alsnog een gelijkspel. Eindstand 25-25.

Doelpunten: Rick van den Blink (13), Jordi van Zuidam (7), Stefan Hogervorst (2), Manon Ballings, Sophie Donkervoort en Nikki van Trigt. Zaterdag 28 november speelt Avanti thuis in Sporthal De Viergang om 20.15 uur tegen DSC uit Eindhoven. De toegang is gratis.