Logo telstar-online.nl

Geduldig Oliveo bedwingt Ommoord

  •   keer gelezen   Sport

Na twee weken zonder overwinning werd het hoog tijd voor de Pijnackerse equipe om de zoete smaak van een zege weer eens te proeven. Zeker gezien de ambities van het team was het essentieel om drie punten mee te nemen vanuit Rotterdam. Ommoord had in vijf wedstrijden evenveel punten vergaard (7) als Oliveo.

In de beginfase van het duel bleek Ommoord een listige tegenstander te zijn. De trainer van de Rotterdammers liet zijn manschappen inzakken tot op eigen helft. In tegenstelling tot veel andere ploegen in de derde klasse, koppelde Ommoord dit strijdplan ook nog eens aan aanvallend vernuft en handige middenvelders. Ondanks enkele dreigende counters van de Rotterdammers had Oliveo weinig te duchten van de thuisploeg. Doelman Martijn Duijvestijn moest één maal handelend optreden bij een lage voorzet.

De Pijnackenaren kwamen pas na 25 minuten een beetje op gang. Dewie van Wichen stelde zowel Niels Bentvelzen als Guy Luscuere in staat om voor het vijandelijke doel te verschijnen. Tweemaal was de aanname net te moeilijk om tot een doelpoging te komen. Even later verscheen Wessel Kleij alleen voor de doelman maar die plaatste zijn inzet te hoog. Ook Van Wichen zelf mocht een keer aanleggen uit een corner maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Met de brilstand op het scorebord werden de kleedlokalen opgezocht.

In de tweede helft nam Oliveo de leiding via een doelpunt van Bentvelzen. De 22-jarige aanvaller dribbelde langs de keeper en schoof binnen. Ommoord ging hierna iets verder vooruit spelen waardoor er meer ruimte kwam voor de bezoekers. Via Kleij breidde Oliveo de marge verder uit. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot laag raak. Duijvestijn hield vervolgens zijn doel schoon door nog een bal van de lijn te halen en zo won de equipe van trainer De Mooij. Volgende week treed Oliveo thuis aan tegen middenmotor ESTO.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker (Mitchel Paanakker), Bentvelzen, Vloemans (Hoogland), Kleij

Meer berichten