De 16-16 van Jordi van Zuidam in de maak.

Avanti scoort meer dan Tweemaal Zes

Sport 113 keer gelezen

Pijnacker - In een doelpuntrijke wedstrijd won korfbalvereniging Avanti met 29-21 van het nog puntloze Tweemaal Zes. In een wedstrijd met letterlijk en figuurlijk twee helften maakte Avanti in de tweede helft het verschil na een 16-17 achterstand bij de rust.

De eerste helft werd in een onwaarschijnlijk hoog tempo gespeeld en de gasten uit Maartensdijk hadden een zeer hoog scoringspercentage. Bijna elk schot was raak. Binnen twee minuten was het 0-2 en na tien minuten stond er al een 3-7 stand op het scorebord. De ploeg van coach Erwin van der Putten bleef tot aan de 10-14 tegen het verschil van vier doelpunten aankijken. In het laatste kwartier voor de rust kantelde de wedstrijd. Avanti kroop dichterbij en bij 16-16 was de stand voor even weer gelijk getrokken. Tweemaal Zes ging via een afstandsschot met een 16-17 voorsprong de rust in.

Had Tweemaal Zes vlak voor het rustsignaal een strafworp gemist, in een van de eerste aanvallen in de tweede helft werd dit rechtgezet (16-18). Echter dit zou vervolgens lange tijd het enige doelpunt van Tweemaal Zes zijn. Waar de ploeg zo spat zuiver was in de eerste helft zou het vervolgens maar liefst 25 minuten lang niet meer tot scoren komen. De 16-18 achterstand werd door Avanti omgebogen in een 25-18 voorsprong. Aanvoerster Fenna van Leeuwen had met vier schoten van afstand een belangrijk aandeel in die ommekeer. Nikki van Trigt en Stefan Hogervorst werden in de slotfase nog ingebracht en beiden pikten hun doelpuntje mee. Eindstand 29-21.

Doelpunten: Rick van den Blink (8), Fenna van Leeuwen (7), David Post (4), Thomas Reijgersberg (3), Jordi van Zuidam (3), Sophie Donkervoort, Stefan Hogervorst, Meike Noorlander en Nikki van Trigt.